OBS! Den här seminariet har redan varit. Sök här efter kommande seminarier.

Kvinnans rättigheter och arabisk film

Seminarium: -17:00
Plats: Orkanen, Malmö Högskola, Malmö
Arrangör: Malmö Arab Film Festival

I dagsläget, mer än två år efter den arabiska vårens utbrott, är det uppenbart att den arabiska kvinnan har varit en oupplöslig del av samhällsförändringarna. Detta har i sin tur lett till artistiska försök att få ökad insikt kring de nya aspekterna av den postrevolutionära fasen. Detta kommer säkerligen att tvinga de arabiska filmskaparna att fokusera på och vidareutveckla temat kring kvinnors rättigheter inom kultur och konst. Så länge som dessa rättigheter utgör en måltavla för extremister i den instabila arabvärlden, är det av yttersta vikt att den nya arabiska tankerörelsen försvarar dessa rättigheter. Det är omöjligt att uppnå insikt och medvetenhet utan att först bekräfta och försvara den arabiska kvinnans grundläggande friheter.


Läs mer på malmoarabfilmfestival.se

Malmö Arab Film Festival 2013

Datum: 2 - 8 sep 2013
Stad: Malmö
» Läs mer om festivalen
Kommentarer

Ladda upp en bild!
Var du där? Skriv en kommentar eller ladda upp en bild!!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Logga in här eller registrera ett nytt konto här.
Orientalista ansvarar inte för ovanstående arrangemang, kan inte svara på följdfrågor och eller garantera att uppgifter tillgänglig på denna webbplats alltid är korrekta. Vänligen kontrollera alltid information direkt med arrangören.

Mer att upptäcka hos Orientalista

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget

Assala Ibrahim på besök i Sverige

1 november 2015 kl. 15:14
Det var fint gästbesök i Stockholm den här helgen då Assala Ibrahim kom till stan för både show och workshop. Förutom El Kawliya med Assala själv bjöds det på dansshow med en massa fina dansöser.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Pia Hellström är ny medlem.
» MUSTAFA COSAN BOCHUM POLIZEI ZOOLOGIE har kommenterat på 14 bilder från Layalis elevshower hösten 2014: MUSTAFA COSAN MÜMÜN COSAN MÜMIN COSAN AHMET COSAN ...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.