OBS! Den här filmvisningen har redan varit. Sök här efter kommande filmer.

Rouge Parole

Rouge Parole
Film: -14:45
Plats: Jordbro Nya Kulturhus, Jordbro
Arrangör: Habibi Revolt

Dokumentärfilm som berättar om den Tunisiska revolutionen. Med ett rörligt, intensivt och mycket vackert foto ger filmen en mångfasetterad bild av ett land som yrvaket försöker förstå vad som hände och vad det i praktiken innebär med yttrande- och åsiktsfrihet. Här finns massor att bearbeta hos en prövad befolkning, både årtionden av förtryck och traumatiska händelser under revolutionen. Filmen ger också bilder från mindre orter i Tunisien där folkliga protester tidigare slagits ner av regimen vilket gav bränsle till revolutionen och skapade sammanhållning bland tunisier i hela landet.

Regi: Elyes Baccar
Pris: Ingår i festivalbiljetten


Läs mer på www.jordbrovarldsorkester.se

Habibi Revolt

Datum: 5 - 6 maj 2012
Stad: Jordbro
» Läs mer om festivalen
Kommentarer

Ladda upp en bild!
Var du där? Skriv en kommentar eller ladda upp en bild!!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Logga in här eller registrera ett nytt konto här.
Orientalista ansvarar inte för ovanstående arrangemang, kan inte svara på följdfrågor och eller garantera att uppgifter tillgänglig på denna webbplats alltid är korrekta. Vänligen kontrollera alltid information direkt med arrangören.

Mer att upptäcka hos Orientalista

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget

Assala Ibrahim på besök i Sverige

1 november 2015 kl. 15:14
Det var fint gästbesök i Stockholm den här helgen då Assala Ibrahim kom till stan för både show och workshop. Förutom El Kawliya med Assala själv bjöds det på dansshow med en massa fina dansöser.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Lillis är ny medlem.
» Dan Westman har kommenterat på TV-program om Bollywooddans och magdans: Hej! Var kan man se magdansen från SVT. Den är ju borttagen...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.