OBS! Den här dansshowen har redan varit. Sök här efter kommande dansshower.

Lucia Oriental 2009

Lucia Oriental 2009
Dansshow: -02:00
Plats: BrewHouse, Göteborg
Arrangör: Kardemumma

Fira Lucia med dans och musik på orientaliskt vis! För femte året i rad, är det dags för den sprakande publiksuccén Lucia Oriental. Magdans, egyptisk käppdans, bollywood, modern bellydance, luciasång ackompanjerad av arabiska rytmer och mycket annat. Vi förenar den svenska luciatraditionen med klassiska orientaliska/mellanöstliga uttrycksformer, moderna influenser finns också med, i form av Gothic Fusion och Tribal Bellydance.

Traditionsenligt blir det Raks el Shameidan, ljuskronedansen som skapar andaktsfull stämning precis som i ett vanligt luciatåg.

Medverkande i showen är medlemmar i föreningen Kardemumma, både lärare och elever. Showen arrangeras och genomförs av medlemmar i föreningen Kardemumma, föreställningen vill spegla den orientaliska dansscenen i regionen.

Pris: 90 kr för medlemmar, 120 kr för övriga.
Åldersgräns: 18 år


Läs mer på www.kardemumma.orgKommentarer

Ladda upp en bild!
Såg du showen? Skriv en kommentar eller ladda upp en bild!!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Logga in här eller registrera ett nytt konto här.
Orientalista ansvarar inte för ovanstående arrangemang, kan inte svara på följdfrågor och eller garantera att uppgifter tillgänglig på denna webbplats alltid är korrekta. Vänligen kontrollera alltid information direkt med arrangören.

Mer att upptäcka hos Orientalista

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget

Assala Ibrahim på besök i Sverige

1 november 2015 kl. 15:14
Det var fint gästbesök i Stockholm den här helgen då Assala Ibrahim kom till stan för både show och workshop. Förutom El Kawliya med Assala själv bjöds det på dansshow med en massa fina dansöser.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Alexandrabiltaji är ny medlem.
» Dan Westman har kommenterat på TV-program om Bollywooddans och magdans: Hej! Var kan man se magdansen från SVT. Den är ju borttagen...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.