Nancy Nancy Nancy-yra

Nancy Nancy Nancy-yra
Skrivet av Sabina
Måndag 1 april 2013 kl. 18:58

I lördags var det dags för Nancy Ajrams konsert i Stockholm och det kändes rätt stort att få se självaste Nancy här på hemmaplan. De flest som är om än så bara lite intresserade av arabisk musik vet vem hon är; vi har dansat till henne på festerna, vi har tränat till henne i dansstudion, vi har lyssnat till henne på radion och hennes låt Ah we noss från 2004 är en klassiker och mångfaldig topplisteetta som t.o.m. har en egen wikipediasida.

Jodå, visst fick vi höra Ah we noss i lördags också. Och flera andra både nya och äldre låtar. Nästa två timmar, utan paus, höll hon och bandet igång på scen.

Jag uppskattar ordentliga liveband med bra musiker. Nancy i all ära, men med ytterligare 14 musiker/sångare på scen blir det en större upplevelse. Och som alltid är det slagverkarna som i slutändan står för showandet - inte bara på scen. 

Spana in videoklippet för några godbitar med slagverk och flöjt! (Speciellt sista stycket var en av kvällens höjdpunkter.)

Det är just trumslagarna som genom åren blivit minnen som levt vidare; båda konserterna jag sett med Natacha Atlas, Hakims darbukaspelare och Saads sexpersonerstrupp med tamburinspelare som var ut i publiken och dansade är bara några exempel/minnen.

Efter konserten gick vi till en närliggande kebaberia och kunde summera att samtliga i vårt sällskap var nöjda med konserten. Publiken kändes visserligen något trött ibland, men två timmar var förmodligen precis vad man mäktade med.
Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.


Relaterade händelser

Konsert i Stockholm
Lördag 30 mars 2013 kl. 19:00
» Läs 11 kommentarer

Läs fler orientaliska reflektioner om:

Video Konsert

Sommarkvällsmusik med Kani och vänner

3 juli 2013 kl. 15:42
Leo har varit på examenskonsert med Kungliga Musikhögskolan, där musik från Mellanöstern upplevdes med akustiken och i atmosfären i Spånga Kyrka.
» Läs hela inlägget - 2 kommentarer

Orientaliska godbitar från helgens Folk- & världsmusikgala

22 april 2013 kl. 14:33
Tröttheten gör sig fortfarande påmind så här måndag efter tre intensiva dagar med musik och dans i Gävle - jag har varit på Folk- och Världsmusikgala.
» Läs hela inlägget

Eldfesten - Lite snö hindrar inte våren från att firas

20 mars 2013 kl. 18:32
Leo trotsade snön och kylan igår och tog sig till Kungsträdgården i Stockholm där man, precis som på många andra ställen i Sverige och världen, firade nyåret och våren med en riktig eldfest. Musik och dans i mängder.
» Läs hela inlägget
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Pia Hellström är ny medlem.
» MUSTAFA COSAN BOCHUM POLIZEI ZOOLOGIE har kommenterat på 14 bilder från Layalis elevshower hösten 2014: MUSTAFA COSAN MÜMÜN COSAN MÜMIN COSAN AHMET COSAN ...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.