Lokum - försök ett

Skrivet av Sabina
Lördag 14 februari 2009 kl. 13:34

På en födelsedag för ett par år sedan fick jag en bok från min dåvarande arbetsgivare om orientens mat och kultur. En jättehärligt bok; Information, godis- och matrecept blandas med en massa snygga bilder och idag fick jag för mig att testa receptet på Lokum.

Lokum består i princip bara av socker, potatismjöl och gelatin med lite smaksättning som man smälter och rör ihop. Och så en väldigt massa florsocker på slutet så att de inte klibbar ihop. En väldigt massa florsocker.

Hanna får alltid något drömmande i blicken när vi äter Lokum - eller för all del bara pratar om det. Men jag är lite osäker på om detta första försök hamnar på hennes kulinariska topplistan; Själv tycker jag att de smakar lite vattnigt men Hanna-domen kommer på måndag.


Äldre inlägg:
« Musikalisk irritation


Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Lokum Godis Mat

Provsmakning av 5 Turkish Delight

6 april 2014 kl. 18:55
Vad gör man om man har för mycket turkisk konfekt att göra av med? Jo, jag högg tag i fyra kollegor på jobbet och lät dem smaka samt betygsätt fem olika märken av Turkish Delights. Läs vad de tyckte!
» Läs hela inlägget - 3 kommentarer

Lokum - försök nr 2

8 juli 2009 kl. 21:00
Planen är att jag ska bidra med Lokum (även vara känt som Turkish Delight) på en orientalisk fest senare i sommar och eftersom första omgången gelebitar inte blev helt som jag hade önskat så gjorde jag...
» Läs hela inlägget - 4 kommentarer

Locum - Hannas utlåtande

2 mars 2009 kl. 17:45
Det verkar som om mina hemmagjorda locum gick hem hos Hanna och hennes man. Trots att de små gelebitarna såg allt annat än ätliga ut efter ett par dagar. Jag misstänker att...
» Läs hela inlägget - 2 kommentarer
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Pia Hellström är ny medlem.
» MUSTAFA COSAN BOCHUM POLIZEI ZOOLOGIE har kommenterat på 14 bilder från Layalis elevshower hösten 2014: MUSTAFA COSAN MÜMÜN COSAN MÜMIN COSAN AHMET COSAN ...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.