Bellus Bestia med Oriental Move

Bellus Bestia med Oriental Move
Skrivet av Sabina
Söndag 17 maj 2015 kl. 14:01

Oriental Move med Carola Höckner som kreativ ledare och koreograf håller sig inte alltid inför de klassiska ramarna. I föreställningen Bellus Bestia utforskar de djurens och sagornas värld och lyckas med både typisk och ovanlig rekvisita gestalta fåglar, hjortar, svanar och ett och annat odjur.  

Solonummer blandas med gruppnummer och det märks att tjejerna har roligt tillsammans på scen samtidigt som Carola också låter de olika dansarnas starka sidor komma fram. Tåspets en point, isisvingar i upp till tre lager, dubbla svärd och cymbaler är bara en del av allt det som tjejerna i gruppen hanterar.

Orientalista var på plats vid senaste föreställningen nu i veckan, som också innehöll dansnummer från andra produktioner, och fångade nio sköna dansare på bild.

Oriental Move

Oriental Move

Oriental Move

Oriental Move

Oriental Move

Oriental Move

Oriental Move

Oriental Move

Oriental Move

Oriental Move

Oriental Move

Oriental Move

Oriental Move
Kommentarer

carola höckner
Söndag 17 maj 2015 kl. 14:40
Vilka FANTASTISKA bilder!
Stort tack Sabina, vi hade så roligt :)

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.


Relaterade händelser


Läs fler orientaliska reflektioner om:

Dansshow

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget

Assala Ibrahim på besök i Sverige

1 november 2015 kl. 15:14
Det var fint gästbesök i Stockholm den här helgen då Assala Ibrahim kom till stan för både show och workshop. Förutom El Kawliya med Assala själv bjöds det på dansshow med en massa fina dansöser.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar

80 minuter ATS från Uppsala

14 september 2015 kl. 18:10
Hämta en kopp te och sätt dig bekvämt! Här kommer dagens dansinjektion - 80 minuter ATS (American Tribal Style) från helgens kulturnatt i Uppsala.
» Läs hela inlägget
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Lillis är ny medlem.
» Dan Westman har kommenterat på TV-program om Bollywooddans och magdans: Hej! Var kan man se magdansen från SVT. Den är ju borttagen...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.