Norouz-dans i vacker dräkt

Norouz-dans i vacker dräkt
Skrivet av Sabina
Söndag 21 mars 2010 kl. 00:17
Imorse hämtade jag min fantastiskt vackra persiska dräkt som Serena slitit hårt med senaste veckan, jättefin passform och massor av applikationer fram. Jag känner mig så snygg i den och det är trevligt att få dansa lite mer påklädd än vanligt. Ingen bild har hittills kunna göra den rättvisa eftersom lokalen var mörk och min kamera lite kinkig. Men snart kommer det upp videoklipp på nätet som ni får spana på istället.

Nu är jag just hemkommen efter att ha dansat på Annexet vid Globen. Det kryllar av Norouz-fester den här helgen och jag och tjejerna fick inleda festen på Annexet med ett härligt persiskt nummer. Sedan fortsatte kvällen med både sångnummer och fler dansuppträdande. Kul att stanna kvar och se och lyssna på andra, arrangörerna hade verkligen blandat nytt med gammal, intensiv med mer lugnt. Men vid halv tolv sa kroppen ifrån och nu ska jag vila innan det imorgon är dags för både lektioner på skolan samt ytterligare ett Norouz-uppträdande - denna gång i anrika Blå hallen i Stadshuset. Håll tummarna för att vi alla får plats i stora trappan och inte råkar snubbla.


Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.


Relaterade händelser

Fest i Stockholm
Lördag 20 mars 2010 kl. 21:00
» Var du där? Skriv en kommentar eller ladda upp en bild!
Konsert i Stockholm
Söndag 21 mars 2010 kl. 19:00
» Läs en kommentar

Läs fler orientaliska reflektioner om:

Dansshow Nouruz Persisk dans Newroz

Eldfesten - Lite snö hindrar inte våren från att firas

20 mars 2013 kl. 18:32
Leo trotsade snön och kylan igår och tog sig till Kungsträdgården i Stockholm där man, precis som på många andra ställen i Sverige och världen, firade nyåret och våren med en riktig eldfest. Musik och dans i mängder.
» Läs hela inlägget

Filmer från när jag dansade persiskt i helgen

22 mars 2010 kl. 22:18
Nu har filmer från helgen hittat ut från nätet. Nedan finns gårkvällens uppvisning från Blå hallen i Stadshuset, så vackert att dansa i den salen - underbart anrikt hus och mäktig ljussättning. Och...
» Läs hela inlägget - 2 kommentarer

14 bilder från Layalis elevshower hösten 2014

17 december 2014 kl. 16:45
Det är som sagt elevshowstider och jag har på en vecka klarat av inte mindre än fyra shower, varav två var med Layali. Här bjuder vi på härliga bilder på många av de dansare som uppträdde under de båda kvällarna.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Pia Hellström är ny medlem.
» MUSTAFA COSAN BOCHUM POLIZEI ZOOLOGIE har kommenterat på 14 bilder från Layalis elevshower hösten 2014: MUSTAFA COSAN MÜMÜN COSAN MÜMIN COSAN AHMET COSAN ...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.