Alla känner alla

Alla känner alla
Skrivet av Sabina
Torsdag 21 januari 2010 kl. 11:25
På en liten liten gata i Fes medina stannar jag till vid en liten liten affär för att köpa ett par presenter med mig hem. Medan vi pratade priser frågar försäljaren om jag möjligtvis dansade på ett bröllop för en månad sedan. Och det visade sig förstås att han var gäst på samma bröllopsfest som jag hamnade på min allra första kväll här i Fes.

Det är inte klokt vad den här staden är liten. Trots att det ska bo en miljon marockaner här så springer jag hela tiden på folk som känner någon som känner någon eller som sett mig någonstans.

Jag har bara två dagar kvar här nu och det börjar kännas riktigt sorgligt att behöva åka hem nu när jag börjat få en mysig vänskapskrets, ett stammishak och vardagsrutin. Studierna har gått framåt och även om jag fortfarande inte kan konversera något vidare så kan jag i alla fall göra mig förstådd och förstå bra mycket mer än för en månad sedan. "Utvidga ordförrådet" är temat för våren hemma i Sverige, för tillbaka hit ska jag.


Kommentarer

JoZ
Torsdag 21 januari 2010 kl. 14:40
Jag har visserligen saknat dig och tyckt att dansprogrammet suger utan att titta tillsammans med dig på msn (eller så dansar de bara sämre, jag vet inte) men jag skulle gladeligen låta dig vara där du är i en månad till för du trivs bra =)

pärlbesatt
Onsdag 27 januari 2010 kl. 22:17
Nämen vad roligt att läsa!! :)

Till nåt helt annat, som ändå rör "köpa mig sig saker hem"... Om du vill trejda händer mot blommor på löv så går det finfint. Om du inte hellre vill ha pengar alltså. :)

SabinaSabina
Fredag 29 januari 2010 kl. 11:09
pärlbesatt: Det här hände förstås när jag skulle köpa händer till dig! ;)

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Fes Marocko Resor

Klipp från musikfestivalen i Fes

19 juni 2013 kl. 00:40
I förra veckan besökte jag The Fes Festival of World Sacred Music i Marocko. Massor av fina konserter med bland annat syrianska Assala Nasri, libanesiska Abeer Nehme, traditionell sufimusik och modern fusion.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar

Det blev en till utomhuskonsert i Fes

15 juni 2012 kl. 11:44
Ena stunden funderar man på att kanske gå och lägga sig tidigt, andra stunden är man på väg mot en El Safi-konsert och köper svarta biljetter bredvid en polisbil.
» Läs hela inlägget

Rapport från musikfestivalen i Marocko

13 juni 2012 kl. 11:13
I juni varje år pågår Fès Festival of World Sacred Music i Marocko och jag har lyckats tajma det i år igen. Igår kväll lyssnade jag på både kurdisk/persisk medeltidsfusion samt sufimusik.
» Läs hela inlägget
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Pia Hellström är ny medlem.
» MUSTAFA COSAN BOCHUM POLIZEI ZOOLOGIE har kommenterat på 14 bilder från Layalis elevshower hösten 2014: MUSTAFA COSAN MÜMÜN COSAN MÜMIN COSAN AHMET COSAN ...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.