Glosor, räkneord och god jul

Glosor, räkneord och god jul
Skrivet av Sabina
Torsdag 24 december 2009 kl. 12:09
Jag ska bara fira jul, sedan måste jag nog börja packa inför avresan till Marocko. Jag vet inte riktigt om jag är helt förberedd på det här äventyret, men jag har försökt.

Inne i badrummet har jag till exempel två påsar med gloslappar – engelska på ena sidan och arabiska på andra sedan. Varje gång jag passerar badrummet försöker dra ett par slumpvisa lappar från den gula påsen och träna på orden som jag får upp. När jag känner mig säker på orden flyttar jag över lappen till den svarta/vita påsen istället. Och faktiskt ser det väl ut som om det är en hel del som jag kan numera.

Men häromdagen slog det mig att jag helt glömt att träna på att räkna. Ett till tio kan jag utan problem, men sen då? Och siffror behövs, en av de första grejerna jag till exempel måste göra när jag har landat i Casablanca är att köpa en tågbiljett – och den lär vara dyrare än tio dirham.

Så förutom att skriva klart sista hemtentan för distanskursen på Umeå universitet så ska jag ägna julhelgen åt att räkna på arabiska.

عيد الميلاد

eller
God Jul
som vi säger på svenska


Kommentarer

nino
Fredag 12 november 2010 kl. 10:27
Träna glosorna på http://laxor.nu eller i mobilen! Mkt lättare och det går tusen gåner så snabbt att lära sig! Ha det bra!! <33

SabinaSabina
Onsdag 17 november 2010 kl. 09:47
Numera har jag en liten app i mobilen att träna ord med. Men de här korten finns fortfaran kvar inne i badrummet. =)

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Studera arabiska Arabiska Resor

Hur många arabiska studieböcker kan man ha?

1 oktober 2011 kl. 16:35
I veckan drog min kvällskurs i arabiska igång. Jag har inte läst i ordnad form på ett år nu så det var verkligen på tiden. Det är en helt ny lärare för mig och jag hade ingen aning om han tänkte använda...
» Läs hela inlägget

Kvällslitteratur x 501

31 augusti 2010 kl. 09:19
Jag har lite svårt att tajma in fortsatta studier i arabiska i höst. Distanskursen har inte fler nivåer och kvällkurs har jag, handen på hjärtat, inte tid med tyvärr. Så jag fortsätter enligt min kanske...
» Läs hela inlägget

Plötsligt händer det

23 februari 2010 kl. 18:07
Jag har sedan jag lämnade Marocko känt mig lite rostig i arabiskan. Förra veckan kom jag visserligen igång med både kvällskurs och distanskurs igen, men jag har inte varit helt nöjd med att jag faktiskt...
» Läs hela inlägget - 5 kommentarer
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Pia Hellström är ny medlem.
» MUSTAFA COSAN BOCHUM POLIZEI ZOOLOGIE har kommenterat på 14 bilder från Layalis elevshower hösten 2014: MUSTAFA COSAN MÜMÜN COSAN MÜMIN COSAN AHMET COSAN ...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.