Högre växel på min arabiska

Skrivet av Sabina
Torsdag 27 augusti 2009 kl. 18:32
Nu har jag tragglat arabiska med min privatlärare i lite mer än ett år. Jag har lärt mig massor och när jag var på semester i Oman i januari kunde jag till och med beställa mat med hjälp av min arabiska. Men jag har fastnat lite och det är dags att lägga in en högre växel. Så för att komplettera och utmana mig själv har jag inte bara skrivit in på mig på en kvällskurs hos Folkuniversitetet - jag har dessutom anmält mig till en distanskurs hos Umeå Universitet.

Ett par böcker ska beställas och min skrivare arbetar för fullt med att skriva ut övningspapper, guider och andra infoblad som vi kommer att använda under hösten. Det ska bli intressant att se hur tre olika influenser kommer att påverka mig.

Jag har ett litet litet privat mål att i alla fall kunna konversera några meningar när dansstudion har gästlärare på besök från Egypten i oktober.
Äldre inlägg:
« Tips: Dans är friskvård


Kommentarer

Hanna
Söndag 30 augusti 2009 kl. 15:22
Go Sabina! Vilken ambition, jag är imponerad! Det är klart att du kommer att kunna konversera i oktober, det är bara att våga göra fel det handlar om tror jag.

Helena
Tisdag 15 september 2009 kl. 11:38
Hej!
Jag skulle gärna vilja ha tips på privatlärare i arabiska. Jag har tidigare läst den libanesiska dialekten, och det vill jag gärna fortsätta med.
har du några tips? Bor i Stockholm

SabinaSabina
Måndag 21 september 2009 kl. 17:41
Hej Helena.
Min egen lärare kommer inte från Libanon men jag ska höra mig för lite och återkommer till dig via mejl.

SabinaSabina
Fredag 16 oktober 2009 kl. 22:49
Jag har inte hittat någon libanesisk/arabiskalärare än. Om någon har tips till Helena får ni gärna lämna en kommentar eller kontakta mig via kontaktformuläret så hjälper jag till att förmedla kontakten.

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Studera arabiska Arabiska

Hur många arabiska studieböcker kan man ha?

1 oktober 2011 kl. 16:35
I veckan drog min kvällskurs i arabiska igång. Jag har inte läst i ordnad form på ett år nu så det var verkligen på tiden. Det är en helt ny lärare för mig och jag hade ingen aning om han tänkte använda...
» Läs hela inlägget

Kvällslitteratur x 501

31 augusti 2010 kl. 09:19
Jag har lite svårt att tajma in fortsatta studier i arabiska i höst. Distanskursen har inte fler nivåer och kvällkurs har jag, handen på hjärtat, inte tid med tyvärr. Så jag fortsätter enligt min kanske...
» Läs hela inlägget

Plötsligt händer det

23 februari 2010 kl. 18:07
Jag har sedan jag lämnade Marocko känt mig lite rostig i arabiskan. Förra veckan kom jag visserligen igång med både kvällskurs och distanskurs igen, men jag har inte varit helt nöjd med att jag faktiskt...
» Läs hela inlägget - 5 kommentarer
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Pia Hellström är ny medlem.
» MUSTAFA COSAN BOCHUM POLIZEI ZOOLOGIE har kommenterat på 14 bilder från Layalis elevshower hösten 2014: MUSTAFA COSAN MÜMÜN COSAN MÜMIN COSAN AHMET COSAN ...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.