Lördag var tjeckernas dag i Berlin

Lördag var tjeckernas dag i Berlin
Skrivet av Sabina
Söndag 28 juni 2009 kl. 20:19
Hemma igen efter fyra intensiva orientaliska dansdygn i Berlin. Igår fick ögonen jobba och kroppen vila; vi såg två långa shower med tävlingar i både gruppdans och solo. Samt framträdande med bland annat gästlärarna Sharon Kihara, Shafeek Ibrahim, Khaled Mahmoud samt organisatörerna själva - Beata & Horacio Cifuentes.

I grupptävlingen deltog två svenska grupper; Sheherazade och Layali men det var de tjeckiska tjejerna i Wardah El Shareef och Matahari Group som tog hem både första respektive andra pris. Även i solotävlingen senare på kvällen, där svenska Anna-May deltog, var det en tjeckisk tjej, Katerina Krejcová, som stod på delad förstaplats tillsammans med Guzel från Sydkorea.

Det känns lite bortskämt att fått se så mycket bra dans på så kort tid (vi räknade ut att det nog blev en 5-6 timmar show totalt bara igår lördag) och nu kommer det nog ta några dagar att sortera både intryck och upplevelser. Funderingarna går förstås mot att åka på dansfestival till Prag men den är visst redan om tre veckor så förmodligen får det vänta ett år.


Kommentarer

Emma OsmaniEmma Osmani
Söndag 20 september 2009 kl. 13:15
Tjeckerna imponerade stort på mig med sin dansglädje och spännande formationer...

Underbart med ett orientaliskt Prag-
jag är på!:)

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Tyskland Dansshow

Svenska vinster i första tävlingen i Berlin

27 juni 2009 kl. 11:03
I gårkvällens danstävling för "semiprofessionella" deltog tre svenska tjejer och två av dem stod vid kvällens slut på prispallen; Theresia (Agnes Gagge) och Louise Strand dansade hem andra- respektive...
» Läs hela inlägget - 2 kommentarer

Tribalshow, myntate och vattenpipa

26 juni 2009 kl. 09:46
Igår kväll var det tribalfest och både solister och grupper dansade till både orientalisk och typisk tribalmusik och till mer otippat som klassisk jazz. Kvällens överraskning var tveklöst den 16-åriga...
» Läs hela inlägget

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Lillis är ny medlem.
» Dan Westman har kommenterat på TV-program om Bollywooddans och magdans: Hej! Var kan man se magdansen från SVT. Den är ju borttagen...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.