Klart jag har tid att dansa i Marocko

Klart jag har tid att dansa i Marocko
Skrivet av Sabina
Onsdag 20 juni 2012 kl. 20:01

Någon undrade om jag hade tid att dansa nu när jag var utomlands och det är klart att jag har tid att dansa. Jag har alltid tid att dansa.

Och i lördags körde jag dansklass på en lokal kultur- och språkskola här i Fes. Fem glada studenter dök upp trots hettan som låg över stan; Tre marockanskor, en amerikanska samt marockansk-svenska Evelina som jag även dansar med hemma i Sverige och som råkade vara i landet samtidigt som jag.

Vi tränade lite grundteknik samt att de fick prova på att dansa med slöjor som jag fick låna från Evelyn. Fick även låna ett par rejäla bambupinnar att använda som saidikäppar vilket ledde till att jag och Evelina visade upp saidikoreografin från i våras. Trots att det gått mer än en månad sedan show så kom vi båda ihåg den bra och khaleegypartiet i mitten fick ett par marockanska tjejer improvisera till. (Deras spontana reaktion: Kasta hår, Yay!)

Nu på söndag är det dags för ännu en klass, denna gång med ett gäng amerikanska skolungdomar som precis landat här för en massiv injektion av marockansk kultur. Ska träffa dem lite senare ikväll men har redan hört ryktet om att de var stodögda redan när de landade på flygplatsen imorse.

Obligatorisk "efter workshop-bild":

Att som västerlänning rusa genom medinan i Fes med tre bambupinnar i högsta hugg ger förresten rätt roliga reaktioner. Någon frågade vem jag skulle slå, andra om jag skulle bygga något. Men mest var det bara stora ögon som följde mig genom stan.


Äldre inlägg:
« Lisas turkosa saididräkt
Nyare inlägg:
Trefaldigt toffelgrattis »


Kommentarer

Miranda Engholm
Onsdag 30 januari 2013 kl. 16:29
Vad är det för dans ni övar till?


Miranda Engholm
Onsdag 30 januari 2013 kl. 16:30
Vad är det för dans ni övar till?

SabinaSabina
Torsdag 31 januari 2013 kl. 10:15
Vi dansade orientalisk dags (magdans) med slöja och käpp.

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Fes Marocko Saidi Workshop

Jag har äntligen fått dansa

12 januari 2010 kl. 11:30
Jag är halvvägs genom studierna och plötsligt känns det som om det är nu det jobbiga börjar. Läraren matar på med grammatiska regler och tusentals nya ord varje dag. Hur ska jag lyckas komma ihåg allt?...
» Läs hela inlägget - 3 kommentarer

Hej lilla darbukatrumma

30 december 2009 kl. 11:23
Det krävs fingerfärdighet och nu efter en timmes darbukalektion så känns det i överarmarna att både armar men främst fingrar har fått jobba.
» Läs hela inlägget

Årets musikfestival i Fes, Marocko

6 juli 2014 kl. 23:23
eller En gång såg jag irakiske stjärnan Kadim Al Sahir två gånger.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Pia Hellström är ny medlem.
» Dan Westman har kommenterat på TV-program om Bollywooddans och magdans: Hej! Var kan man se magdansen från SVT. Den är ju borttagen...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.