Det ska vara spanskt och argentinskt i år

Det ska vara spanskt och argentinskt i år

Tito är aldrig rätt för närkontakt, här tar han sig an Aida Nour som intent ont anande satt på första raden.

Skrivet av Sabina
Fredag 18 maj 2012 kl. 13:03

Knappt har jag hunnit återhämta mig efter elevshowerna tidigare i veckan förrän det är dags för en SBDF-show. Jag lyckas oftast pricka in den första kvällen på festivalen då det är solotävling för icke-proffs och så även i år.

Oftast har jag inte tyckt som juryn men i år vann rätt dansös; Nataliya från Ryssland - längst upp till höger på bild. (Min andra favorit, Ieva från Estland i gul klänning kom på tredjeplats.)

Annars så har den spansk/argentiska trenden växt till sig ännu mer. Flamencon har varit allt mer närvarande i den svenska magdansvärlden och igår kväll på scen var det inte mindre än fyra nummer som på något sätt hade inspiration från både flamenco och tango.

Först ut Magdy El Leisy i en tjurfäktningsdans och sedan fyllde finska gruppen Lets Dance med flamenco medan vår egen Cecilia i sin tangofusion med hatt - som jag sett tidigare men fortfarande älskar. Dock krånglade hennes musik så efter tre startförsök flyttades hon till andra akten - inte det bästa för nervösa dansnerver. Men sen gick det bra.

Hur som helst tror jag att vi kommer att få se ännu mer blandning med både flamenco och tango framöver, trenden har bara börjat. Vad tror ni?

Även svenska Anna nuddade vid temat, dansnumret i sig var visserligen en balady koreograferad av Aida Nour men Annas rödblommiga klänning med svarta fransar kändes väldigt spansk (även den designad av Aida).

Let´s Dance från Finland:

Cecilia:

Anna:

 

Och så avslutningsvis lite filmklipp med den alltid så älskade Tito - Fyra käppar samt det traditionella tablanumret.

En tjej på andra raden fick även en upplevelse hon sent kommer att glömma då tito ställde sig på stolskarmarna så att hon försvann in under hans dräkt medan han dansade. Man får inte vara rädd för närkontakt med Tito tar sig an scenen (och publiken).


Äldre inlägg:
« Dromedarbakning


Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.


Relaterade händelser

Dansshow i Stockholm
Torsdag 17 maj 2012 kl. 20:00
» Såg du showen? Skriv en kommentar eller ladda upp en bild!

Läs fler orientaliska reflektioner om:

Dansshow SBDF Danstävling Tito Stockholm Belly Dance Festival

Jag överlevde en intensiv dansvecka

14 maj 2013 kl. 10:12
Det kan ha varit årets mest intesiva dansvecka: Fyra lektioner, två genrep, tre dansshower och en konsert. Sova är överskattat.
» Läs hela inlägget

Intensiv orientalisk helg

12 maj 2010 kl. 22:21
Ok, stort andetag - nu kör vi. Medan mina jobbkollegor har diskuterat helgens sköna långledighet har jag mest radat upp grejer som jag ska göra. Imorgon börjar vi med att jag och brudarna ska uppträda...
» Läs hela inlägget - 1 kommentar

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Pia Hellström är ny medlem.
» MUSTAFA COSAN BOCHUM POLIZEI ZOOLOGIE har kommenterat på 14 bilder från Layalis elevshower hösten 2014: MUSTAFA COSAN MÜMÜN COSAN MÜMIN COSAN AHMET COSAN ...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.