Orientaliska kryddor - en säker morot?

Orientaliska kryddor - en säker morot?
Skrivet av Sabina
Onsdag 5 oktober 2011 kl. 10:32

Ja, jag måste erkänna det. Om jag på någon restaurang hittar "orientaliska kryddor" på menyn så läser jag en gång till. Det är så enkelt, jag går på den varenda gång. Och om det dessutom står tillsammans med korianter är jag förlorad. Men "orientaliska kryddor" säger ju helt ärligt ingenting, det är bara en ursäkt för att låta exotisk och multikulturell. Jag vet det, ändå kan jag inte låta bli att förföras av det. Igen och igen och igen. Allt som oftast är det faktiskt gott även om det enda ställets kryddblandning inte är i närheten av innehålla samma kryddor som det andras. Men jag känner mig så lättlurad och naiv nu när jag börjar se ett mönster i mina egna menyval.
Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Lillis är ny medlem.
» Dan Westman har kommenterat på TV-program om Bollywooddans och magdans: Hej! Var kan man se magdansen från SVT. Den är ju borttagen...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.