Full festivalfart i Marocko

Full festivalfart i Marocko
Skrivet av Sabina
Onsdag 8 juni 2011 kl. 16:48
Jag har precis haft workshop i marockansk shaabi med Hakima. Det är tur att det är korta workshops här, bara en och en halv timme, för de stunder vi inte fokuserade på olika typer av magkameler och ”pelvic locks” så jobbade vi med benen på ett sätt som skulle närmast kunna liknas med kontinuerlig shimmy på tå. Phu, jobbigt – men jätteroligt!Det verkar vara många långväga gäster på den här festivalen; Hittills har jag pratat med dansöser från Amerika, Kanada och Sydafrika. Men det finns även ryskor och kineser på plats, samt ett par enstaka européer. På Hakimas workshop blev det instruktioner på både engelska, franska och spanska och gemensamt för många av de som åkt hit är att de även passar på att resa runt med i både Marocko och Europa när de ändå tagit sig hit.

Generellt ger festivalen ett än så länge ett väldigt proffsigt intryck. Tydliga program och skyltar så man hittar, tydliga biljetter till workshops och shower samt en goodiebag med bland annat en cd-skiva med alla lärares klasslåtar och intyg(!) på att jag varit här.

Alla klasser och shower är på ett öde turisthotell strax utanför stan och det är inte många andra gäster här än vi dansöser, och de allra flesta verkar även bo här. Men det finns stor pool, massor av utrymme att dansa på och trevlig personal i lunchrestaurangen. Men jag har redan hört ett par av de andra deltagarna klaga på att det inte finns så mycket annat att göra här ute och de verkar allt lite avis på att jag bor i ett område där det händer mycket mer (mitt i marknadsområdet i Marrakech) och att jag kan köpa vatten för 5 dirham istället för dyra 25 dirham som det kostar på hotellet.

Jag har en workshop till idag innan jag ska ta bussen tillbaka in till stan och imorgon fortsätter det med både kurser och show.
Nyare inlägg:
Beledi - glöm inte att le »


Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Marocko Dans Fès Festival of World Sacred Music Festival Mediterranean Delight Festival Workshop

Mediterranean Delight i Marocko

13 juni 2011 kl. 20:54
De två sista dygnen i Marrakech blev intensiva med två sena kvällsshower, en workshop i marockansk folkdans och rätt mycket shopping. Även om showerna självklart var minst...
» Läs hela inlägget - 1 kommentar

Chikatt har gjort mig helt matt

9 juni 2011 kl. 19:08
Chikatt-workshop med Nawarra var helt underbart. Svettigt, galet och helt helt helt underbart. Återigen en lärare som mantrade om att vi skulle le och vara glada, och sen blev det dansa av...
» Läs hela inlägget - 3 kommentarer

Beledi - glöm inte att le

9 juni 2011 kl. 09:46
Så mycket intryck, så mycket dans. Det är härligt att röra på fläsket igen även om det inte är allt för många veckor sedan sist. I går eftermiddag blev det beledi med egyptiska Fifi Ness. Återigen var...
» Läs hela inlägget
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Pia Hellström är ny medlem.
» MUSTAFA COSAN BOCHUM POLIZEI ZOOLOGIE har kommenterat på 14 bilder från Layalis elevshower hösten 2014: MUSTAFA COSAN MÜMÜN COSAN MÜMIN COSAN AHMET COSAN ...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.