Världsmusiken tog över mitt liv

Världsmusiken tog över mitt liv
Skrivet av Sabina
Torsdag 2 december 2010 kl. 21:54
Det har varit några intensiva veckor sista tiden och orsaken stavas Kista Världsmusikfestival. I våras blev jag inbjuden att vara med i produktionsgruppen och sedan dess har konserter, artister, musiker, infoblad, webbsidor och dansare hela tiden funnits i mitt huvud. Så mycket att hinna med men också så mycket häftigt som jag fått uppleva.

En av flera orientaliska höjdpunkter under festivalen var nya duon Arman och Agnes som jammade loss på scen i Kista Galleria. Det är så sällan vi blir bortskämda med livemusik och speciellt att få dansa till den, så därför studsade jag lite extra under deras nummer som blev en jublande succé. Finns en liten filmsnutt på Facebook. Det är som jag alltid sagt; mer dans på gatorna, tack!

Nu är festivalen slut sedan några dagar och det är ett litet vakuum i vardagen - i alla fall ett par dagar innan det till helgen är dags för terminens (och årets) sista danslektioner innan elevshowen på tisdag. Om jag får säga det själv så är jag riktigt nöjd med båda koreografierna denna termin och det ska bli så kul att se dem på scen, hur mycket man än försöker se det framför sig blir effekten helt annorlunda när tjejerna kliver ut på scen i snygga kläder och fräckt strålkastarljus.

Whiiiii
Äldre inlägg:
« Cymbalramsor


Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.


Relaterade händelser


Läs fler orientaliska reflektioner om:

Konsert Festival

Caravan of Life

18 augusti 2015 kl. 19:49
Persiske Omar Khayyam och svenske Carl Michael Bellman har mer gemensamt än man kan tro. Sarah Riedel och Mahsa Vahdat med musiker bjöd på en musikalisk upplevelse under Stockholms kulturfestival som vävde samma då och nu, där och här.
» Läs hela inlägget

Best of Sweden

14 augusti 2015 kl. 10:25
De finns mitt bland oss. De är stora artister i sina hemländer, men här är de okända. Konserten Best of Sweden visar upp några av de bästa artister som finns i Sverige med musik från Iran, Syrien och Egypten.
» Läs hela inlägget

Orientaliska godbitar från helgens Folk- & världsmusikgala

22 april 2013 kl. 14:33
Tröttheten gör sig fortfarande påmind så här måndag efter tre intensiva dagar med musik och dans i Gävle - jag har varit på Folk- och Världsmusikgala.
» Läs hela inlägget
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Pia Hellström är ny medlem.
» Dan Westman har kommenterat på TV-program om Bollywooddans och magdans: Hej! Var kan man se magdansen från SVT. Den är ju borttagen...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.