Mest omtalat i Kairo just nu: Aziza

Mest omtalat i Kairo just nu: Aziza
Skrivet av Sabina
Fredag 23 juli 2010 kl. 11:34
När vi frågade våra lärare och vänner i Kairo om det senaste på dansscenen var det flera som nämnde Aziza. Vi fick aldrig chans att se henne själva medan vi var där, men det finns flera klipp på nätet.På Hotel Semiramis där jag såg Dina för ett par veckor sedan:


Ser ut att vara på välkända nattklubben El Leil:


Vad tycker ni?


Kommentarer

pärlbesatt
Fredag 23 juli 2010 kl. 20:50
Tvåan och trean var roligast att se på. Tack för möjlighet till förkovran, det var länge sen jag såg nåt sånt (kanske när jag såg What ever Lola wants).

Och så funderar jag på den helt skeva bild jag och andra fått av hur kroppar "ska" se ut. När man först ser henne- eller iaf jag- så tänker jag Oh vad mysigt med lite hull. Och så tänker jag efter på vad jag skulle tänka om henne om jag såg henne lajv.

Antagligen att hon är alldeles "normalviktig" eller vanlig, inte det minsta hullig (vi skippar diskussionen om inte hulligt kan vara normalt också, det är inte det jag vill åt).

Det är bara att Stadiums baddräktsannonser och Lindex underklädesdito med sina tolvåringskroppsmodeller satt normen så hårt att jag tycker Aziza ser mullig ut när jag ser en bild på henne. Helskruvat.

Det om det... :)

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Kairo Video Egypten Aziza

SVT-reportage om magdansen i Egypten efter Mursi

7 augusti 2013 kl. 02:38
Bra och hoppfullt nyhetsreportage från SVT om magdansens framtid nu när Mursi och brödraskapen har fråntagits makten i Egypten.
» Läs hela inlägget

Bilder från Arabian Nights på Nalen

23 april 2013 kl. 09:27
DanceConnection i Stockholm bjuder på massor av härliga bilder från förra helgens show med gästartisten Aziza från Montreal.
» Läs hela inlägget

Dina på hotell Semiramis

14 juli 2010 kl. 18:56
Igår kväll, eller snarare inatt vid halv tre, gick Dina upp på scenen på hotell Semiramis i Kairo. Jag och magdansbrudarna satt i publiken. Och det var en liten och s.k. intim föreställning. Kanske femtio...
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Pia Hellström är ny medlem.
» Dan Westman har kommenterat på TV-program om Bollywooddans och magdans: Hej! Var kan man se magdansen från SVT. Den är ju borttagen...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.