Berenike & Helen

Helen & Berenike är en samarbetsduo som framför allt fokuserar på ATS® - American Tribal Style® bellydance.

ATS® är en modern och spännande dansform med starka influenser från orientalisk, indisk och spansk danstradition. Det är också ett system för synkroniserad gruppimprovisation, där dansarna med hjälp av tecken och rörelser kommunicerar med varandra. Varje framträdande är således unikt.

Helen och Berenikes framträdanden är improviserade och de har en härlig publikkontakt och stark närvaro på scen. De har även en bredd och förmåga att anpassa sina framträdanden så att det passar till det specifika sammanhanget, vare sig det är en en karneval, en stor föreställning eller en privat fest. Oftast dansar de i den kanske mest dynamiska av ATS:ens konstellationer, duetten, men de samarbetar även med andra dansare.

På youtubekanalen http://www.youtube.com/user/Danssante finns klipp från olika uppträdanden.

Båda är certifierade lärare i ATS® och FCBD® Sister Studios och undervisar i ATS® sedan flera år. De fortbildar och uppdaterar sig kontinuerligt inom stilen med stor nyfikenhet och passion!

Berenike började dansa ATS® 2005 och har tidigare även dansat orientaliskt och indiskt (Bharata Natyam) samt afrohaitisk vodoodans. Hon har även fortbildat sig i Skapande dans på SMI (Stockholms Musikpedagogiska Institut).

Helen har dansat ATS® sedan 2004 och har sedan 2009 regelbundna klasser vid Studiefrämjandet i Stockholm. Hon har också dansat Tribal Fusion, Flamenco och Bollywood.

Berenike & Helen finns tillgängliga för dansuppdrag.

Berenike & Helen är tillgänglig för dansuppdrag

Kontaktinfo:
danssante@gmail.com

» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Pia Hellström är ny medlem.
» MUSTAFA COSAN BOCHUM POLIZEI ZOOLOGIE har kommenterat på 14 bilder från Layalis elevshower hösten 2014: MUSTAFA COSAN MÜMÜN COSAN MÜMIN COSAN AHMET COSAN ...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Annons