OBS! Den här konserten har redan varit. Sök här efter kommande konserter.

Best of Sweden

Skrivet av Leo, 14 augusti 2015 kl. 10:25
De finns mitt bland oss. De är stora artister i sina hemländer, men här är de okända. Konserten Best of Sweden visar upp några av de bästa artister som finns i Sverige med musik från Iran, Syrien och Egypten.
» Läs hela inlägget

Best of Sweden

Best of Sweden
Konsert:
Plats: Uppsala Konsert & Kongress, Uppsala
Arrangör: UKK och Best of Sweden

Välkommen till en kväll med fantastisk musik och starka berättelser där vi presenterar Sveriges okända världsstjärnor! Konferencier är Alexandra Pascalidou.

Naser Razzazi från Kurdistan är en populär artist inom den traditionella kurdiska musiken. Hans sånger är starkt förknippade med kampen för ett självständigt Kurdistan. Han har suttit i fängelse och torterats för sin kamp och för sina sånger som förbjudits. Han flydde och kom till Sverige 1984 tillsammans med sin familj. När Naser Razzazi framträdde i Kurdistan till minne av offren i Halabja kom 200 000 personer.

Ramy Essam från Egypten var en av frontfigurerna på Tahrirtorget under folkets revolution 2011. Hans medryckande popsånger blev ett fredligt men kraftfullt sätt att angripa den egyptiska regimen utan våld och utan vapen. Hans låt ”Erhal” blev av tidningen Time Out utsedd till den tredje mest världsomdanande sången i världen och blev demonstranternas nationalsång. På grund av fara för sitt liv kan han inte bo i Egypten utan lever som artist i exil i Malmö.

Safoura Safavi, sångerska och kompositör från Iran som med sitt band Abjeez fått stor internationell publik, särskilt efter deras framgångsrika USA-turné. Hon fick enormt genomslag med sina persiskspråkiga hits på youtube, men sångerna är på grund av sin västerländska stil och sina samhällskritiska texter förbjudna i Iran.

Habib Mousa från Syrien är en mycket folkkär sångare i hemlandet. Hans röst är känd av alla assyrier/syrianer mellan sju och sjuttio år, både i Sverige och i resten av världen. Han slog igenom 1968 med en inspelning av kärlekssånger som lyfts ur sitt religiösa sammanhang, vilket skapade stor uppståndelse.

Pris: 240 kr


Läs mer på www.ukk.seKommentarer

Ladda upp en bild!
Var du på konserten? Skriv en kommentar eller ladda upp en bild!!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Logga in här eller registrera ett nytt konto här.
Orientalista ansvarar inte för ovanstående arrangemang, kan inte svara på följdfrågor och eller garantera att uppgifter tillgänglig på denna webbplats alltid är korrekta. Vänligen kontrollera alltid information direkt med arrangören.

Mer att upptäcka hos Orientalista

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget

Assala Ibrahim på besök i Sverige

1 november 2015 kl. 15:14
Det var fint gästbesök i Stockholm den här helgen då Assala Ibrahim kom till stan för både show och workshop. Förutom El Kawliya med Assala själv bjöds det på dansshow med en massa fina dansöser.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Pia Hellström är ny medlem.
» MUSTAFA COSAN BOCHUM POLIZEI ZOOLOGIE har kommenterat på 14 bilder från Layalis elevshower hösten 2014: MUSTAFA COSAN MÜMÜN COSAN MÜMIN COSAN AHMET COSAN ...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.