OBS! Den här dansshowen har redan varit. Sök här efter kommande dansshower.

Rayahzone

Rayahzone
Dansshow:
Plats: Dansens Hus, Stockholm
Arrangör: Dansens Hus

”Rayah” betyder resa på arabiska, och det blir just en bitvis halsbrytande resa där ömhet, äkthet och glädjen över att vara tillsammans står som ledord. Med cirkus, dans och sång är Rayahzone en föreställning fylld av reflektion, poesi och mänsklighet.

På en tunisisk innergård nött av tidens tand möts tre dansare och fem sångare. Musikernas sång och röster förenar sig med dansen och akrobatiken och öppnar dörren till det spirituella och det gudomliga.

De belgisk-tunisiska bröderna Ali och Hèdi Thabet har skapat en föreställning som är suggestiv och sinnlig. Tillsammans med dansaren Lionel About representerar de varsin gestalt: förnuftet, galenskapen och döden. De utgör en fembent trio som balanserar, klättrar och slåss med varandra och utmanar såväl horisontalitet som vertikalitet.

På scen: Lionel About, Ali Thabet, Hèdi Thabet och Mehdi Ayachi, Mourad Ben Brahim, Nidhal Yahyaoui, Hassen Saada

Pris: 300 kr


Läs mer på dansenshus.seKommentarer

Ladda upp en bild!
Såg du showen? Skriv en kommentar eller ladda upp en bild!!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Logga in här eller registrera ett nytt konto här.
Orientalista ansvarar inte för ovanstående arrangemang, kan inte svara på följdfrågor och eller garantera att uppgifter tillgänglig på denna webbplats alltid är korrekta. Vänligen kontrollera alltid information direkt med arrangören.

Mer att upptäcka hos Orientalista

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget

Assala Ibrahim på besök i Sverige

1 november 2015 kl. 15:14
Det var fint gästbesök i Stockholm den här helgen då Assala Ibrahim kom till stan för både show och workshop. Förutom El Kawliya med Assala själv bjöds det på dansshow med en massa fina dansöser.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Alexandrabiltaji är ny medlem.
» Dan Westman har kommenterat på TV-program om Bollywooddans och magdans: Hej! Var kan man se magdansen från SVT. Den är ju borttagen...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.