OBS! Den här konserten har redan varit. Sök här efter kommande konserter.

Egypten i ord och ton

Konsert: -16:00
Plats: Kristianstad Bibliotek, Kristianstad
Arrangör: ABF

Ramy Essam är egyptisk musiker född 1987 i Mansura. Under protesterna på Tahirtorget 2011 blev hans låt Irhal, som krävde Mubaraks avgång, demonstranternas kampsång. Essam själv arresterades på torget och torterades av den egyptiska militären. Sedan oktober bor Essam i Malmö som stadens första fristadsmusiker med ett två årigt vistelsestipendium.

Cecilia Uddén har i över två decennier rapporterat från flertalet av världens handelser och hörn och är idag en av Sveriges mest erfarna utrikeskorrespondenter. För många blev hon rösten som dagligen gav oss insikter och rapporter från den arabiska våren.

Cecilia Uddén och Ramy Essam pratar om hans musik, om den krossade revolten, om det politiska läget i Egypten, om tendenserna i hela regionen med ISIS och annat. I anslutning till samtalet spelar Ramy ett urval av sina låtar som spelades på Tahirtorget under pågående revolution!

Se arrangörens webbplats för exakt tidpunkt!


Läs mer på www.abf.seKommentarer

Ladda upp en bild!
Var du på konserten? Skriv en kommentar eller ladda upp en bild!!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Logga in här eller registrera ett nytt konto här.
Orientalista ansvarar inte för ovanstående arrangemang, kan inte svara på följdfrågor och eller garantera att uppgifter tillgänglig på denna webbplats alltid är korrekta. Vänligen kontrollera alltid information direkt med arrangören.

Mer att upptäcka hos Orientalista

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget

Assala Ibrahim på besök i Sverige

1 november 2015 kl. 15:14
Det var fint gästbesök i Stockholm den här helgen då Assala Ibrahim kom till stan för både show och workshop. Förutom El Kawliya med Assala själv bjöds det på dansshow med en massa fina dansöser.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Alexandrabiltaji är ny medlem.
» Dan Westman har kommenterat på TV-program om Bollywooddans och magdans: Hej! Var kan man se magdansen från SVT. Den är ju borttagen...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.