OBS! Den här dansshowen har redan varit. Sök här efter kommande dansshower.

Meghdootam

Meghdootam
Dansshow:
Plats: Tumbascenen, Utbildningsvägen 2, Botkyrka
Arrangör: Anusha Subramaniam & Saraswathy Kalakendra Dance Academy

En modern dansopera med indisk dans och musik baserad på uråldriga poem på sanskrit med artister från bl.a. Sverige, England och Indien.

Föreställningen är baserad på den lyriska dikten Meghadootam av Kalidasa som är en av Indiens populäraste antika poeter. Det är berättelsen om en yaksha (halvgud) som har varit i exil från sitt rike i nordligaste Indien. Halvguden har vandrat till södra Indien och känner sig ensam, långt hemifrån. Han skickar ett kärleksmeddelande till sitt land och sin fru genom ett vandrande moln.

Koreografi och manus: Usha Balasundaram.
Dansare: Usha Balasundaram, Anusha Subramaniam, Petra Howard, Sampurna Basu Dutta, Eliza Anam, Irena Mihalkovich samt dansare från Saraswathy Kalakendra Dance Academy
Sång: Swati Ravi och Santanu Pyne
Mridangam: Prathap Ramachandra
Saxofon och klarinett: Birgitta Liljemark
Flöjt: Nazim Onay
Skådespelare & berättare: Marina Maria Granlund

Pris: 125 kr


Läs mer på rasa.indianclassicaldance.netKommentarer

Ladda upp en bild!
Såg du showen? Skriv en kommentar eller ladda upp en bild!!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Logga in här eller registrera ett nytt konto här.
Orientalista ansvarar inte för ovanstående arrangemang, kan inte svara på följdfrågor och eller garantera att uppgifter tillgänglig på denna webbplats alltid är korrekta. Vänligen kontrollera alltid information direkt med arrangören.

Mer att upptäcka hos Orientalista

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget

Assala Ibrahim på besök i Sverige

1 november 2015 kl. 15:14
Det var fint gästbesök i Stockholm den här helgen då Assala Ibrahim kom till stan för både show och workshop. Förutom El Kawliya med Assala själv bjöds det på dansshow med en massa fina dansöser.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Alexandrabiltaji är ny medlem.
» Dan Westman har kommenterat på TV-program om Bollywooddans och magdans: Hej! Var kan man se magdansen från SVT. Den är ju borttagen...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.