OBS! Den här händelsen har redan varit. Sök här efter kommande teater.

The Trial Of Shirin Ebadi´s Sister

The Trial Of Shirin Ebadi´s Sister
Teater:
Plats: Folkets Hus, Hammarkullen, Angered
Arrangör: Folkets Hus, Hammarkullen

En persisk komedi av Hadi Khorsadi

Shirin Ebadi är den iranska advokat som tilldelades Nobels fredspris år 2003 - bara för att få sin medalj konfiskerad av den islamiska regeringen! År 2009, efter hot och trakasserier mot hennes familj meddelade hon att hon skulle lämna Iran för gott. Ledarna för den islamska regimen hoppades att detta skulle få henne att överge sitt arbete för mänskliga rättigheter.

Shirins make, Javad Tavassolian, greps och torterades. Sedan fängslades hennes syster, Noushin Ebadi.
Shirin sade då: "Min syster är tandläkare och har aldrig arbetat inom politiken eller med arbete för mänskliga rättigheter, regimen fängslade henne för att få mig att sluta med mitt arbete för mänskliga rättigheter, de kommer inte att lyckas."

The Trial Of Shirin Ebadi´s Sister är en komedi av satirikern Hadi Khorsandi och är en fiktiv dialog mellan Noushin Ebadi och den domare som ska bestämma hennes öde.

OBS! Pjäsen spelas på persiska och textas ej!
Pris: 200 kr


Läs mer på volek.seKommentarer

Ladda upp en bild!
Var du där? Skriv en kommentar eller ladda upp en bild!!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Logga in här eller registrera ett nytt konto här.
Orientalista ansvarar inte för ovanstående arrangemang, kan inte svara på följdfrågor och eller garantera att uppgifter tillgänglig på denna webbplats alltid är korrekta. Vänligen kontrollera alltid information direkt med arrangören.

Mer att upptäcka hos Orientalista

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget

Assala Ibrahim på besök i Sverige

1 november 2015 kl. 15:14
Det var fint gästbesök i Stockholm den här helgen då Assala Ibrahim kom till stan för både show och workshop. Förutom El Kawliya med Assala själv bjöds det på dansshow med en massa fina dansöser.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Alexandrabiltaji är ny medlem.
» Dan Westman har kommenterat på TV-program om Bollywooddans och magdans: Hej! Var kan man se magdansen från SVT. Den är ju borttagen...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.