OBS! Den här festen har redan varit. Sök här efter kommande fester.

Eldfesten 2014 Umeå

Eldfesten 2014 Umeå
Fest: -22:00
Plats: Rådhustorget, Umeå
Arrangör: Iranska föreningen

Iranska föreningen anordnar en Eldfest i samband med vårdagsjämningen. I den persiska mytologin betraktas våren som naturens pånyttfödelse, vilket sammanfaller med ett nytt år. En viktig del av det ett nytt år utgörs av Eldfesten. Det är en mångtusenårig tradition som äger rum på sista tisdagskvällen av det persiska året.

Grundtanken bakom Eldfesten är att man genom att sätta eld på det gamla så börjar man städa inför det kommande året. Folk dansar, sjunger och hoppar över eldar i tron på att elden ska ta bort vinterns blekhet och sjukdomar och ge glöd och friskhet åt det nya året. På detta sätt välkomnar man det nya årets ankomst.

Tal av Melodi (iransk-svensk artist) samt musik framförd av DJ Said. Kaffe, te och fika för alla, traditionella målade ägg samt godis till barnen.

Fri entré


Läs mer på umea2014.seKommentarer

Ladda upp en bild!
Var du där? Skriv en kommentar eller ladda upp en bild!!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Logga in här eller registrera ett nytt konto här.
Orientalista ansvarar inte för ovanstående arrangemang, kan inte svara på följdfrågor och eller garantera att uppgifter tillgänglig på denna webbplats alltid är korrekta. Vänligen kontrollera alltid information direkt med arrangören.

Mer att upptäcka hos Orientalista

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget

Assala Ibrahim på besök i Sverige

1 november 2015 kl. 15:14
Det var fint gästbesök i Stockholm den här helgen då Assala Ibrahim kom till stan för både show och workshop. Förutom El Kawliya med Assala själv bjöds det på dansshow med en massa fina dansöser.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Lillis är ny medlem.
» Dan Westman har kommenterat på TV-program om Bollywooddans och magdans: Hej! Var kan man se magdansen från SVT. Den är ju borttagen...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.