OBS! Den här händelsen har redan varit. Sök här efter kommande teater.

Musiksagan om Oum

Skrivet av Sabina, 27 juli 2015 kl. 19:15
Musiksagan om Oum har hunnit spela runt om i Sverige under snart ett år och nu i juli var det dags för Parkteatern i Stockholm. Den sista speldagen tittade solen äntligen fram och vi fick chans att njuta av både fin musik och rolig rekvisita.
» Läs hela inlägget

Oum - en poetisk musiksaga

Oum - en poetisk musiksaga
Teater:
Plats: Folkoperan, Stockholm
Arrangör: Re:Orient & Folkoperan

Musiksaga för barn om den egyptiska stjärnan Oum Khaltum.

Det var en gång en flicka som föddes i Egypten med en fantastisk röst. Hon drack ord och melodier som om de vore saft. Och så sjöng hon. Först sjöng hon mest hemma, för vissa sa att flickor inte fick sjunga. Men vad gör man när man måste sjunga? Hon klädde sig till pojke så klart! Och allt fler fick höra hennes sång. Till slut hade alla hört henne och inget kunde stoppa hennes sång. Ingen människa. Inga krig. Inte ens döden. För hennes röst fortsatte sjunga i folks hjärtan.

Musiken i föreställningen är nyskriven av Bo Spaenc och bearbetad av Mousa Elias, med inspiration från Oum Kalthoums gedigna repertoar.

Pris: 100 kr


Läs mer på www.reorient.seKommentarer

Ladda upp en bild!
Frida Ottedahl
Fredag 24 oktober 2014 kl. 08:59
Hej! Jag har hört att Oum ska ges även våren 2015. Stämmer det? I vilka städer o ungefär när i så fall?

Mvh Frida
Svar från Orientalista:
Ja, det har vi också hört något om! =) Håll koll på länken ovan så kommer det nog information där längre fram.

Var du där? Skriv en kommentar eller ladda upp en bild!!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Logga in här eller registrera ett nytt konto här.
Orientalista ansvarar inte för ovanstående arrangemang, kan inte svara på följdfrågor och eller garantera att uppgifter tillgänglig på denna webbplats alltid är korrekta. Vänligen kontrollera alltid information direkt med arrangören.

Mer att upptäcka hos Orientalista

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget

Assala Ibrahim på besök i Sverige

1 november 2015 kl. 15:14
Det var fint gästbesök i Stockholm den här helgen då Assala Ibrahim kom till stan för både show och workshop. Förutom El Kawliya med Assala själv bjöds det på dansshow med en massa fina dansöser.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Pia Hellström är ny medlem.
» MUSTAFA COSAN BOCHUM POLIZEI ZOOLOGIE har kommenterat på 14 bilder från Layalis elevshower hösten 2014: MUSTAFA COSAN MÜMÜN COSAN MÜMIN COSAN AHMET COSAN ...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.