OBS! Den här konserten har redan varit. Sök här efter kommande konserter.

Suranjana Indian Brew

Suranjana Indian Brew
Konsert:
Plats: Stallet, Stallgatan 7, Stockholm
Arrangör: Stallet

Möt den indiska tablaspelaren Suranjana och hennes medmusikanter och dansare i ett upplevelserikt möte med Indien. Musiken rör sig mellan meditation, explosivitet, improvisation och tradition. Kompositioner och graciösa rörelser med ursprung i en månghundraårig musik- och danstradition.

Klassisk musik. Folkmusik. Tempelmusik. Rytm-, sträng-, och träblåsinstrument från olika regioner. En fördjupad upplevelse av indiska rytmer och klanger. Nordindisk raga med variationer beroende på årstid, dag och natt – hängivet, spirituellt och meditativt. En spännande och unik uppvisning av en rad indiska rytminstrument som tabla, pakhawaj, khanjira, bangla dhol, khanjani, manjira, dhak, dubki.

På scen: Suranjana Ghosh, Kishore Ghosh, Chandrachur Bhattacharjee, Jayanta Chatterjee, Stina Bothén och Jonas Landahl

Pris: 160 kr


Läs mer på stallet.stKommentarer

Ladda upp en bild!
Var du på konserten? Skriv en kommentar eller ladda upp en bild!!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Logga in här eller registrera ett nytt konto här.
Orientalista ansvarar inte för ovanstående arrangemang, kan inte svara på följdfrågor och eller garantera att uppgifter tillgänglig på denna webbplats alltid är korrekta. Vänligen kontrollera alltid information direkt med arrangören.

Mer att upptäcka hos Orientalista

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget

Assala Ibrahim på besök i Sverige

1 november 2015 kl. 15:14
Det var fint gästbesök i Stockholm den här helgen då Assala Ibrahim kom till stan för både show och workshop. Förutom El Kawliya med Assala själv bjöds det på dansshow med en massa fina dansöser.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Lillis är ny medlem.
» Dan Westman har kommenterat på TV-program om Bollywooddans och magdans: Hej! Var kan man se magdansen från SVT. Den är ju borttagen...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.