OBS! Den här konserten har redan varit. Sök här efter kommande konserter.

Burst of Sparks - Uniting music from Syria

Burst of Sparks - Uniting music from Syria
Konsert:
Plats: Södra Teatern, Stockholm
Arrangör: Re:Orient

Det makabra kriget i Syrien väckte viljan att bjuda in musiker från olika traditioner för att spela tillsammans, mötas i musiken och visa på att samspel är möjligt.

Projektet Burst of Sparks sammanför professionella musiker från Syrien, som vissa helt nyligen kommit till Sverige för asyl, medan några redan bott här en tid. I början av projektplaneringen sökte Re:Orient visum för flera musiker bosatta i Syrien. Flera av dem fick tyvärr avslag då deras vistelse inte bedömdes bli tillfällig. Istället för de tilltänkta personerna kom projektet att involvera flera nyss hitkomna musiker.

Kompositören och oudspelaren Mousa Elias leder gruppen som samlas i Sverige redan i slutet av mars för repetitioner. Konsertprogrammet består av både mycket gamla och kända traditionella folksånger s.k. mowashah och några mer nutida kända folksånger blandat med helt nya kompositioner skapade i exil om smärtan och sorgen som kriget orsakar.


Medverkande: Mousa Elias – oud/komposition, Feras Sharestan – qanun, Ilona Danho – sång, Wanes Moubayed – fiol, Fadi Alichoua – slagverk och Adam Grauman – kontrabas

Pris: 120 kr


Läs mer på www.sodrateatern.comKommentarer

Ladda upp en bild!
Var du på konserten? Skriv en kommentar eller ladda upp en bild!!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Logga in här eller registrera ett nytt konto här.
Orientalista ansvarar inte för ovanstående arrangemang, kan inte svara på följdfrågor och eller garantera att uppgifter tillgänglig på denna webbplats alltid är korrekta. Vänligen kontrollera alltid information direkt med arrangören.

Mer att upptäcka hos Orientalista

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget

Assala Ibrahim på besök i Sverige

1 november 2015 kl. 15:14
Det var fint gästbesök i Stockholm den här helgen då Assala Ibrahim kom till stan för både show och workshop. Förutom El Kawliya med Assala själv bjöds det på dansshow med en massa fina dansöser.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» CarinaGrubb är ny medlem.
» Paulina har kommenterat på Unboxning av en persisk matta: WOW! Vart har du beställt den mattan och vad kostade den?
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.