OBS! Den här konserten har redan varit. Sök här efter kommande konserter.

Aynur Doðan

Aynur Doðan
Konsert:
Plats: Södra Teatern, Stockholm
Arrangör: Riksteatern och Serfiraz Ezmir

Med klar, kraftfull och distinkt röst bjuder Aynur Doðan på musik som kan beskrivas som en typ av orientalisk gospel med texter om förtryck, frihet och kärlek. Hon lyfter fram den kurdiska traditionen och ger den ett nytt modernt uttryck. Hennes teknik är bländande, hennes scennärvaro stark och det är där, på scenen, som hon kommer bäst till sin rätt, säger de som sett henne.

Repertoaren består i huvudsak av kurdiska, men också turkiska, folksånger som framförs med bländande teknik och total scennärvaro. Aynurs röst står i centrum, ackompanjerad av skickliga musiker till intensiva rytmer. De som sett den uppmärksammade musikfilmen Crossing the Bridge – the Sound of Istanbul av Faith Atkin minns säkert slutscenen där Aynur sjöng i ett hamam (ett klassiskt turkiskt badhus) så nackhåren reser sig.


Pris: 250 kr


Läs mer på sodrateatern.comKommentarer

Ladda upp en bild!
Var du på konserten? Skriv en kommentar eller ladda upp en bild!!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Logga in här eller registrera ett nytt konto här.
Orientalista ansvarar inte för ovanstående arrangemang, kan inte svara på följdfrågor och eller garantera att uppgifter tillgänglig på denna webbplats alltid är korrekta. Vänligen kontrollera alltid information direkt med arrangören.

Mer att upptäcka hos Orientalista

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget

Assala Ibrahim på besök i Sverige

1 november 2015 kl. 15:14
Det var fint gästbesök i Stockholm den här helgen då Assala Ibrahim kom till stan för både show och workshop. Förutom El Kawliya med Assala själv bjöds det på dansshow med en massa fina dansöser.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Lillis är ny medlem.
» Dan Westman har kommenterat på TV-program om Bollywooddans och magdans: Hej! Var kan man se magdansen från SVT. Den är ju borttagen...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.