OBS! Den här konserten har redan varit. Sök här efter kommande konserter.

Ali Sabah, Bithika Mistry & Ashish Sankrityayan

Ali Sabah, Bithika Mistry & Ashish Sankrityayan
Konsert:
Plats: Inkonst, Bergsgatan 29, Malmö
Arrangör: Mix Musik

Karavanen slingrar sig fram på vägar som trampats i tusentals år, med start i Babylon, där Ali Sabah ursprungligen kommer ifrån.
2014 blev Ali Sabah en av Malmö stads kulturstipendiater. Oud är hans instrument och det har han spelat sen barnsben.

Vi fortsätter österut, till Indien och två klassika traditioner, Odissi, en klassisk dans som ursprungligen dansades i templen, för 3000 år sedan och Dhrupad sång.

Bithika Mistry började dansa i tidig ålder. Hon har vid flera tillfällen representerat Indien vid officiella kulturframträdanden. Med sig har hon sångaren Ashish Sankrityayan.

Dhrupad sång är en av jordens äldsta sångtraditioner. Med stor klangprecision framför Ashish texter ur de vediska skrifterna samtidigt som Bithika dansar orden.

Pris: 150 kr


Läs mer på www.mixmusik.seKommentarer

Ladda upp en bild!
Var du på konserten? Skriv en kommentar eller ladda upp en bild!!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Logga in här eller registrera ett nytt konto här.
Orientalista ansvarar inte för ovanstående arrangemang, kan inte svara på följdfrågor och eller garantera att uppgifter tillgänglig på denna webbplats alltid är korrekta. Vänligen kontrollera alltid information direkt med arrangören.

Mer att upptäcka hos Orientalista

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget

Assala Ibrahim på besök i Sverige

1 november 2015 kl. 15:14
Det var fint gästbesök i Stockholm den här helgen då Assala Ibrahim kom till stan för både show och workshop. Förutom El Kawliya med Assala själv bjöds det på dansshow med en massa fina dansöser.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Pia Hellström är ny medlem.
» MUSTAFA COSAN BOCHUM POLIZEI ZOOLOGIE har kommenterat på 14 bilder från Layalis elevshower hösten 2014: MUSTAFA COSAN MÜMÜN COSAN MÜMIN COSAN AHMET COSAN ...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.