OBS! Den här filmvisningen har redan varit. Sök här efter kommande filmer.

Bloody Beans

Bloody Beans
Film:
Plats: Biopalatset, Göteborg
Arrangör: Göteborg Filmfestival

Ett gäng barn stojar vid Medelhavets strand i Algeriet. De dyker, plaskar och skrattar. Men när dag blir kväll övergår leken till ett poetiskt skuggspel på gränsen mellan dröm och verklighet. Barnen ränner runt, grälar med varandra, invaderar hus och kidnappar en soldat. Under tiden skriker de antikolonialistiska slagord, som klingar märkligt i barnmunnar. Det som utspelar sig antar formen av en barnslig spegelbild av det algeriska befrielsekriget. Med påhittighet, skärpa och politisk pregnans har Narimane Mari gjort en impressionistisk, våldsam och alldeles märkvärdig debutfilm som upphöjer fantasin och leken till de starkaste förändrande krafterna. Slaget om Alger möter Mitt hem är Copacabana i en av årets mest särpräglade filmer.

Regi: Narimane Mari, Algeriet, Frankrike, 2013
Orginaltitel: Loubia Hamra
Pris: 90 kr + festivalpass


Läs mer på filmweb01.filmfestival.orgKommentarer

Ladda upp en bild!
Var du där? Skriv en kommentar eller ladda upp en bild!!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Logga in här eller registrera ett nytt konto här.
Orientalista ansvarar inte för ovanstående arrangemang, kan inte svara på följdfrågor och eller garantera att uppgifter tillgänglig på denna webbplats alltid är korrekta. Vänligen kontrollera alltid information direkt med arrangören.

Mer att upptäcka hos Orientalista

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget

Assala Ibrahim på besök i Sverige

1 november 2015 kl. 15:14
Det var fint gästbesök i Stockholm den här helgen då Assala Ibrahim kom till stan för både show och workshop. Förutom El Kawliya med Assala själv bjöds det på dansshow med en massa fina dansöser.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Lillis är ny medlem.
» Dan Westman har kommenterat på TV-program om Bollywooddans och magdans: Hej! Var kan man se magdansen från SVT. Den är ju borttagen...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.