OBS! Den här filmvisningen har redan varit. Sök här efter kommande filmer.

Gulabi gang

Gulabi gang
Film:
Plats: Bio Rio, Hornstull Strand, Stockholm
Arrangör: Tempo Dokumentärfestival

Film av Nishtha Jain.

Sampat Pal är från en del av norra Indien präglad av torka, fattigdom och korruption. Här är livet tufft speciellt för de som är födda i de lägre kasten och kvinnor. Våld och hot är en del av vardagen och orättvisor inom systemet snarare en regel än undantag. En dag får Sampat Pal nog. Hon beslutar sig för att ta upp kampen och startar Gulabi Gang, en organisation av och för kvinnor. Sampat lär kvinnor hur de kan försvara sig själva, kämpar mot kvinnovåldet och ett rättsystem som inte tar hedersmord på allvar. Gulabi Gang går från by till by i sina rosa saris beväpnade med påkar. Dom är orädda och kommer inte att ge sig tills jämlikhet är nådd!

Efter filmen samtal med Smriti Nevatia, researcher och manusförfattare till Gulabi Gang tillika feministisk aktivist i Mumbai, Indien. Hör henne berätta om arbetet med filmen och situation för kvinnor i dagens Indien.

Pris: 70 kr


Läs mer på tempofestival.se

India Docs c/o Tempo Dokumentärfestival 2013

Datum: 2 - 4 nov 2013
Stad: Stockholm
» Läs mer om festivalen
Kommentarer

Ladda upp en bild!
Var du där? Skriv en kommentar eller ladda upp en bild!!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Logga in här eller registrera ett nytt konto här.
Orientalista ansvarar inte för ovanstående arrangemang, kan inte svara på följdfrågor och eller garantera att uppgifter tillgänglig på denna webbplats alltid är korrekta. Vänligen kontrollera alltid information direkt med arrangören.

Mer att upptäcka hos Orientalista

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget

Assala Ibrahim på besök i Sverige

1 november 2015 kl. 15:14
Det var fint gästbesök i Stockholm den här helgen då Assala Ibrahim kom till stan för både show och workshop. Förutom El Kawliya med Assala själv bjöds det på dansshow med en massa fina dansöser.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Pia Hellström är ny medlem.
» MUSTAFA COSAN BOCHUM POLIZEI ZOOLOGIE har kommenterat på 14 bilder från Layalis elevshower hösten 2014: MUSTAFA COSAN MÜMÜN COSAN MÜMIN COSAN AHMET COSAN ...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

» Kontakta oss gärna om du har tips på konserter, shower, fester eller annat orientaliskt och kulturellt som sker i Sverige.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.