Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!

Unboxning av en persisk matta

Skrivet av Sabina
Tisdag 20 november 2012 kl. 14:46

Jag köper inte mattor ofta, kanske mest för att jag inte har särskilt mkt golvyta att lägga dem på. Det är dock bara tre år sedan sist då jag köpte en röd pytteliten marockansk matta i Fes - men den matta fick hänga på väggen här hemma.

Men igår beställde jag till slut en större persisk matta som jag suktat efter via nätet i flera veckor och den som tror (som jag) att mattor kommer leverade i rullar - trodde helt fel; Jag har precis tagit emot en tjock, liten och välpackad låda.

Och den var inte lite välpackad heller, fanns inte en chans att dra ut mattan ur kartongen....

... utan jag fick ta till den mer brutala slit- och rivmetoden.

Och halvvägs in i rivningen uppenbarar sig ett äkthetsintyg. Tur jag inte rev allt för obetänksamt.

Och tre spännband och en envis kartong senare kunde jag vika ut och veckla upp min nya gröna skönhet.

Visst är hon vacker! =)
Nu är frågan; Köket eller vardagsrummet? Var ska hon ligga?

*Unboxning är ett webbfenomen där man (helst) filmar eller fotar när man packar upp en ny teknisk pryl, men det går lika bra med en matta tycker jag.
Kommentarer

Paulina
Söndag 1 oktober 2017 kl. 12:28
WOW! Vart har du beställt den mattan och vad kostade den?

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Iran Shopping

Iranska Filmfestivalen 2015

12 oktober 2015 kl. 22:17
Leo har varit på iransk filmfestival och sett inte mindre än fyra olika filmer och dokumentärer. Han sumerar det som en filmfestivalen som helt klart är värd att gå på, den är obegriplig, bra och stundtals obegripligt bra.
» Läs hela inlägget

The Cat and the Coup

22 februari 2015 kl. 09:24
The Cat and the Coup är ett surrealistiskt, kort och konstfyllt dokumentärspel om hur den iranske folkvalde premiärministern Mohammad Mosaddeq störtades i en statskupp. En informativ konstupplevelse som du gärna upplever mer än en gång.
» Läs hela inlägget

Lampdans från nordvästra Iran {torsdagsspaning}

31 juli 2014 kl. 15:25
Denna torsdag bjuder på musik från nordvästra Iran. Hela släkten är förmodligen med i den här musikvideon men det som framförallt fångar intresset är då farmor/mormor glider in i bild med vad som ser ut att vara en fotogenlampa på huvudet!
» Läs hela inlägget
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.