Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!

Arrangera fler haflor och konserter!

Arrangera fler haflor och konserter!

Cecilia fångad mitt i en (hår)rörelse!
Foto: Sabina

Övriga foto: © Leo Sutic

Skrivet av Sabina
Onsdag 7 november 2012 kl. 20:15

Hafla betyder kort och gott fest på arabiska och är inte alls något reserverat enbart för oss dansare, men det har blivit ett allmänt begrepp i magdansvärlden för en enklare dansshow där både nybörjare och mer erfarna får uppträda i ett varmt och välkomnande sammanhang.

Efter lördagens hafla på Layali kände jag än en gång att det borde ordnas ännu fler opretentiösa danstillfällen; Förutom den självklara anledningen att det är kul att både titta på dans och uppträda så är det också ett bra tillfälle att testa nya koreografier, göra sitt första soloframträdande, träna upp scenvanan samt se och möta nya dansare att inspireras av.

Uppträda är som sagt jättekul, men handen på hjärtat - det finns inte jättemånga officiella sammanhang att få uppträda med den orientaliska dansen i Sverige, så varför inte bara skapa våra egna tillfällen. Det måste inte vara en stor scen eller en massa avancerade ljus- och ljudutrustning. Publiken måste inte heller vara den största, det räcker långt med att du släpar dit kompisarna och ta kål på alla deras fördomar om du egentligen pysslar med i träningsstudio.

Är du ungdom kanske du kan låna en sal på en ungdomsgård eller din skola/universitet. Och du som passerat 20-25 kanske har en källarlokal i huset där du bor, är kompis med en restaurangägare, har ett lite större vardagsrum eller råd att hyra lokal hos din dansskola eller studieförbund. Det går även att billigt hyra lokaler hos de kommunala skolorna, ring runt och fråga!

... dans förresten - ni musiker kan känna er lika träffade!

Katarina och Vanessa
Katarina Vanessa

Ludmila
Ludmila - Tribal

Tribe Layali och Annika
Tribe Layali Annika

Cora, Sara och Maida
Layali Oriental
Kommentarer

KianaKiana
Torsdag 8 november 2012 kl. 08:03
Coolaste bilden Cecilia!!

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.


Relaterade händelser

Dansshow i Stockholm
Lördag 3 november 2012 kl. 19:00
» Såg du showen? Skriv en kommentar.

Läs fler orientaliska reflektioner om:

Dans Dansshow Hafla Danskärlek

14 bilder från Layalis elevshower hösten 2014

17 december 2014 kl. 16:45
Det är som sagt elevshowstider och jag har på en vecka klarat av inte mindre än fyra shower, varav två var med Layali. Här bjuder vi på härliga bilder på många av de dansare som uppträdde under de båda kvällarna.
» Läs hela inlägget

Efterfest på Al Masri - egyptisk restaurang i San Francisco

6 augusti 2013 kl. 10:38
Massor av bra orientalisk dans och livemusik i söndags kväll i San Francisco. Vi bjuder på både bilder samt ett par videosnuttar.
» Läs hela inlägget

Dansföreställningar på Hodjapasha Kulturcentrum

13 augusti 2011 kl. 23:47
Efter en slö och solig dag då vi mest bara förflyttat oss mellan olika takterrasser, för att läsa och puffa på vattenpipa, så siktade vi in oss på en helkväll...
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.