Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!

Locum - Hannas utlåtande

Skrivet av Sabina
Måndag 2 mars 2009 kl. 17:45

Det verkar som om mina hemmagjorda locum gick hem hos Hanna och hennes man. Trots att de små gelebitarna såg allt annat än ätliga ut efter ett par dagar. Jag misstänker att det blev för lite gelatin; bitarna sög i sig florsocker i en rasande fart så att den sockriga utsidan försvann och tappade dessutom formen bara efter något dygn.

Själv är jag fortfarande rätt skeptisk. Locum är gott i små bitar, men en hel skål hemma blir rätt trist efter bara några dagar.

Nästa gång jag provar på att göra locum blir nog inför en större fest eller som gå bort-present till Hanna.
Kommentarer

Hanna
Onsdag 22 april 2009 kl. 16:56
Min käre make satte i sig nästan hela burken på egen hand, så ja, som gå bort-present till oss är detta ett säkert kort! Trots den läskiga konsistensen är det smaken som räknas, och den satt som en smäck! För övrigt stämmer enligt min erfarenhet aldrig mängdangivelsen gelatin med den faktiskt erfordrade mängden gelatin - i några recept. Take it from a tant.

SabinaSabina
Onsdag 29 april 2009 kl. 11:49
Den läskiga konsistensen måste bli bättre till nästa gång. De så bokstavligen slemmiga ut.

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Lokum Godis

Provsmakning av 5 Turkish Delight

6 april 2014 kl. 18:55
Vad gör man om man har för mycket turkisk konfekt att göra av med? Jo, jag högg tag i fyra kollegor på jobbet och lät dem smaka samt betygsätt fem olika märken av Turkish Delights. Läs vad de tyckte!
» Läs hela inlägget - 3 kommentarer

Lokum - försök nr 2

8 juli 2009 kl. 21:00
Planen är att jag ska bidra med Lokum (även vara känt som Turkish Delight) på en orientalisk fest senare i sommar och eftersom första omgången gelebitar inte blev helt som jag hade önskat så gjorde jag...
» Läs hela inlägget - 4 kommentarer

Lokum - försök ett

14 februari 2009 kl. 13:34
På en födelsedag för ett par år sedan fick jag en bok från min dåvarande arbetsgivare om orientens mat och kultur. En jättehärligt bok; Information, godis-...
» Läs hela inlägget
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.