Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!

Indisk lehenga choli fungerar inte på ett kurdiskt/periskt bröllop

Skrivet av Sabina
Tisdag 13 augusti 2013 kl. 18:43

För ett tag sedan var jag inbjuden till ett kurdiskt/persiskt bröllop och jag passade på att damma av min gröna lehenga choli som jag köpte i Indien inför ett annat bröllop. Den är snygg, sitter fortfarande bra och och borde passa till fest även här på hemmaplan.

Men jag insåg snart att den inte var helt praktisk med tanken på kvällens många, långa och obligatoriska ringdanser. Låt mig peka ut två problemområden;

1. Lång och rätt tajt kjol är inte dansvänligt, speciellt inte när man står tätt tätt på rad och ska fokusera på mer eller mindre komplicerade stegkombinationer.

2. Armbanden visade sig inte bara vara i vägen när vi höll händer under dansen utan kunde också lätt fastna i dansgrannens kläder, speciellt om det var en klänning med spets eller väldigt tunt tyg.

Armbanden kan jag visserligen ta av (trots att de är standard i en indisk outfit) men att både hålla hand och hålla upp en kjol samtidigt är en utmaning - och rätt krävande för fingrarna. Nästa gång jag ska på ringdansfest får den tajta kjolen stanna hemma.

Foto: Fredric Sannebro

Jag och Agnes (som har en mycket mer dansvänlig klänning) fångade på bild av kvällens bröllopsfotograf Fredric. Tack för bilden!

Fler bilder från bröllopet och dess tillhörande ringdanser finns på fotabrollop.se.




Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.



Läs fler orientaliska reflektioner om:

Klänningar Bröllop

Bilder från en marockansk helkväll

26 november 2013 kl. 21:21
I lördags firade Marockansk kvinnoföreningen Andaluos att det i år är 250 år sedan det allra första bilaterala avtalet undertecknades mellan Sverige och Marocko. Och vilken fest det blev!
» Läs hela inlägget - 4 kommentarer

Expo Artisan i Marrakech - en explosion i konsthantverk

16 juni 2013 kl. 23:27
Av en slump hamnade jag på Expo Artisan i Marrakech, en slags mässa där hantverksmän och -kvinnor visar upp det bästa och senaste inom marockanskt hantverk. Massor att titta på och sucka efter - provade bland annat en kaftan som är helt underbar!
» Läs hela inlägget

Kamillas vitsvarta magdansdräkt

10 september 2012 kl. 12:14
En ny stjärna i kategorin hemmasytt: Kamillas magdansdräkt med avancerade paljettapplikationer och strassband är en fröjd för ögat.
» Läs hela inlägget - 2 kommentarer
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.