Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!

Gothla - där gothic- och dark fusiondansare samlas

Gothla - där gothic- och dark fusiondansare samlas

Belladonna i ett nummer med dubbla svärd.
Samtliga fotografier © Eva

Skrivet av Eva
Söndag 2 september 2012 kl. 14:21

De senaste sex åren har gothic- och dark fusiondansare samlats i Leicester för Gothla, en långhelg med workshopar med internationella storheter, i år 13-15 juli med Belladonna (US), Mavi (US), Morgana (ESP) och Ozgen (TR).

Första dagen på Gothla är vikt åt master classes och jag är fortfarande lite sur över att jag inte kunde komma på ett bra sätt att smuggla två scimitarer genom tullen i mitt handbagage, eftersom alla som dansat med svärd skulle ge upp sin förstfödda för en workshop med Belladonna. Jag fick nöja mig med att ta hennes workshop i ITS (Improvisational Tribal Style), vilket inte heller var fy skam. Hon har tagit fram en egen variant på gruppimprovisation som hon blandar med koreografifragment. Mycket intressant, speciellt för de av oss som både ATS:ar och kör tribalfusionkoreografier!

Morgana var på plats, vilket hon är nästan varje år, och som vanligt var alla hennes workshopar utsålda. Jag gick på en som behandlade snurrteknik, som var otroligt lärorik om än yrselframkallande. Mitt balanssinne hade inte riktigt återhämtat sig efter två timmars snurrande utan jag raglade elegant (hoppas jag) upp för trapporna i hotellet efter workshopens slut.

Jag hann även med en av Mavis workshoppar, Dark´n´Dubby, om dubstep som musikval till fusion. Det var en hel del musikteori, samt mycket improvisation inför gruppen. Extra goth-poäng för spindlarna som basgången skakade ner från taket!

Det bjöds även på två shower, på lördagen var det open stage i en klubblokal, med hela 30 nummer av varierande kvalitet, från glada nybörjare till några av lärarna. På fredagen hölls dansshowen med stjärnorna i en rätt liten lokal, med fantastisk stämning. Höjdpunkterna för mig var Morganas nummer (ett solo, samt ett nummer med Excalibur Dance Company) och Belladonnas två solon, ett fantastiskt med dubbla svärd och ett i högre tempo, komplett med LED-upplyst BH och bälte. Endast på Gothla!

Jag spenderade en väldigt lärorik långhelg i Leicester, och om Gothla fortsätter att erbjuda workshoppar med spännande dansare tänker jag absolut åka tillbaka.

Public service announcement: Till Gothla 2013 har man anlitat Ariellah.

Morgana:

Belladonna:


Eva

Gästskribent
» Mer på Orientalista om och av EvaKommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Tribal Festival Dansshow Dansa med ljus

Uppsala runt under en kulturnatt

18 september 2013 kl. 18:21
Leo hade fullt schema i lördags då han gick Uppsala runt och hann med inte mindre än fyra olika dansuppträdande - med både tribal, kurdisk ringdans, persisk och orientalisk dans.
» Läs hela inlägget

Bilder från Cairo by Night 2015

8 november 2015 kl. 13:41
Höstlov för grundskolorna brukar betyda extra mycket danskurser och shower för dansskolorna. I Stockholm till exempel, arrangerades tredagarsfestivalen Cairo by Night med utländska gästartisterna Zahra och Raed Abd ElGhany.
» Läs hela inlägget

80 minuter ATS från Uppsala

14 september 2015 kl. 18:10
Hämta en kopp te och sätt dig bekvämt! Här kommer dagens dansinjektion - 80 minuter ATS (American Tribal Style) från helgens kulturnatt i Uppsala.
» Läs hela inlägget
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.