Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!

Vad tycker vi om magdansen i SYTYCD?

Vad tycker vi om magdansen i SYTYCD?
Skrivet av Sabina
Måndag 3 september 2012 kl. 19:37

Jag tänker sticka ut hakan lite och komma med en gissning om att Janelle blev headhuntad till So You Think You Can Dance och att produktionsledningen bad henne profilera sig som magdansös. Möjligtvis valde hon det själv för att sticka ut från mängden, men eftersom hon fick en bredare presentation redan vid första uttagningen samt att det inte finns så jättemycket orientalisk dans med henne på nätet sedan tidigare tror jag mer på min första gissning.

Som magdansös har hon nämligen inte imponerat så jättemycket på mig. Varken under uttagningen eller i det solo som hon gjorde i avsnittet som sändes på tv igår kväll. Hon är en jättebra dansare på många andra sätt och i många andra stilar, och har absolut gjort sig förtjänt av att vara med i So You Think You Can Dance så länge som hon fakiskt varit. Men i magdansen känns det mest som om hon stressat fram på scen.

I en intervju efter utslagningen säger Janelle dock själv att hon inte hade några förväntningar på att vinna eftersom SYTYCD inte är riktigt rätt forum och att hon är tacksam för all den tv-tid hon ändå fått. Och det är väl det vi ska fokusera på, att hon faktiskt fick ut magdansen i tv-rutan och förhoppningsvis har hon lockat flera nya elever till dansskolor runt om i världen.

ps. Nästa vecka i SYTYCD är det ett roligt Bollywood-nummer att se fram emot.
Kommentarer

Britt
Tisdag 4 september 2012 kl. 20:37
Typiskt amerikansk stil att "stressa fram", för att hinna visa allt man kan, och inte våga pausa, eller satsa mer på feeling och djup!

Muriel
Lördag 6 oktober 2012 kl. 14:13
Det är inte bara amerikansk det är tidens stil också här i Sverige!
Kurs deltagare klagar att det är för långsamt och att de på bara 10 gånger vill vara dansproff.
Grunden för Raks sharqi dansen (och musik) är pauser och förmågan att ibland uppträda för andra, ibland gå in i sig själv (extrovert, introvert)dessutom behövs bara få grund rörelser för att kunna tolka en låt eller musik stycke.
Det här var grunden for den egyptiska stilen men tyvärr t o m där har dansen blivit annorlunda på grund av det är mest ryska kvinnor som dansar och deras sätt att röra sig och tolka musiken är mer häftiga! Kolla deras armar!

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Video Magdans So You Think You Can Dance

Isisvingar med Janelle i kvällens SYTYCD

18 juli 2012 kl. 16:37
Ikväll fortsätter dansspänningen i So You Think You Can Dance på Kanal 5 och magdansösen Janelle får tv-tid med sina isisvingar. (Med videoklipp!)
» Läs hela inlägget - 1 kommentar

Magdans i So You Think You Can Dance

4 juli 2012 kl. 16:50
Ikväll är det dags för tredje avsnittet av tv-serien/tävlingen So You Think You Can Dance och nu är det äntligen dags för magdans.
» Läs hela inlägget

En luciashow för Musikhjälpen

14 december 2014 kl. 17:24
Minerva och Team Oriental bjöd på en härlig orientalisk luciashow igår kväll i Uppsala där alla intäkter gick till Musikhjälpen. Men när showen väl var slut var det Johan som överraskade oss alla mest.
» Läs hela inlägget
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.