Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!

Går det att kombinera konstsim och orientalisk dans?

Skrivet av Sabina
Tisdag 7 augusti 2012 kl. 17:35

En kompis försökte prata OS med mig alldeles nyss; Vi fastnade på konstsim som OS-gren och summerade det som upp-och-nervänd dans. Så skadad som jag är började jag förstås söka online för att se om det finns någon som försökt kombinera en orientalisk dansstil med just konstsim.

Jag hittade ett hyfsat klipp där en grupp simmar till en Bollywood-låt samt en duo som iaf närmare sig bollywoodkänslan trots att det fortfarande är just konstsim:

För magdans hittade jag inte något som var direkt kul att titta på, det kanske är svårt att shimma och simma samtidigt på ett snyggt och synligt sätt...?

Däremot hittade jag ett klipp med en tribalgrupp som dansar bakom ett skynke i motljus just för att illustrera att det är under vattenytan, alltid något att inspireras av.

(Hade det varit vinter-OS och konståkning hade jaktlyckan varit mycket bättre.)
Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Dans

Dansen som flytthjälp - intervju med Jeka, Anastasia och Lina

10 juni 2015 kl. 20:57
Oavsett anledning till att flytta för att byta stad eller land att bo i kan det vara svårt att komma in i nya kretsar. Lina, Jeka och Anastasia berättar hur dansen hjälpte dem att få vänner i Sverige.
» Läs hela inlägget

Full representation i Danskarusellen

2 april 2015 kl. 10:41
De färgglada slöjorna har virvlat färdigt och glittret har lagt efter första fasen av Danskarusellen. Flertalet orientaliska nummer har varit med och ett helg gäng har även gått vidare till regionsfinal.
» Läs hela inlägget

På stipendieresa i Kolkata

10 november 2014 kl. 19:13
Två svenska stipendiater på kathak- och tablastipendium spenderade sommaren i Kolkata, Indien. Julia delar med sig av sina upplevelser som var båda varma, utmanande, roliga och fina.
» Läs hela inlägget
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.