Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!

Çemberlitas Hamami i Istanbul

Çemberlitas Hamami i Istanbul
Skrivet av Sabina
Tisdag 25 oktober 2011 kl. 11:43

När jag var i Istanbul i somras stod ett hammambesök på måstelistan och förväntningarna var höga eftersom Turkiet har ett stark ryktet vad gäller just hammam.

Çemberlitas Hamami finns med i samtliga guideböcker, har öppet till midnatt och kostar mer än jag är van vid från Marocko. Det borde betyda kvalitet men jag var ändå besviken när vi gick därifrån.

Kanske är det just på grund av att stället är packat av turisterna men framför allt kände jag mig inte alls "skrubbad" eller ren. När det väl blev min tur spenderade min dam mest tid på att först gömma mig i skum och sen bryskt dränka mig under hinkvis med vatten. Själva skrubbandet var mer ett par tag fram och tillbaka på rygg, ben och knappt mina armar. Jag hade gjort ett mycket bättre jobb själv. Och inte blev upplevelsen bättre av den trumpna personalen ute i omklädningsrummen.

Det finns många andra hammam att välja bland i Istanbul och om jag någon gång åker tillbaka blir det inget nytt Çemberlitas. Tyvärr.
Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Hammam Istanbul Recension Turkiet

Dansföreställningar på Hodjapasha Kulturcentrum

13 augusti 2011 kl. 23:47
Efter en slö och solig dag då vi mest bara förflyttat oss mellan olika takterrasser, för att läsa och puffa på vattenpipa, så siktade vi in oss på en helkväll...
» Läs hela inlägget - 1 kommentar

Gata upp och ner i Istanbul

12 augusti 2011 kl. 22:46
Phu! Vi har vandrat gata upp och gata ner i både gamla Istanbul och i området kring Taksim.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar

Välkommen till Istanbul

11 augusti 2011 kl. 01:09
Jag och Malin har precis kommit fram till Istanbul där vi ska röja runt några dagar. Checkade in på hotellet vid midnatt lokal tid och gick sen runt hörnet till ett nattöppet...
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.