TV-tips: Rena Rama Arabiskan

TV-tips: Rena Rama Arabiskan
Skrivet av Sabina
Torsdag 27 oktober 2011 kl. 10:48

På tisdag, just precis när jag själv sitter i studierummet på ABF och tragglar arabiska, börjar en ny språkserie på SVT2; Rena Rama Arabiskan. Jag ska absolut spana på SVT Play i efterhand men ni andra, ni som sitter hemma redan kan lika gärna zappa fram SVT2 då.

Men dessutom har programledaren Nadia bloggat ända sedan februari om programmet och den resa hon gjorde under inspelningen, men också om allehanda språkfunderingar, filmklipp och tips. T.ex. om underliga förkortningar när man chattar på arabiska (äntligen en förklaring till er som undrar varför man lägger in 2 och 3 mitt i ord) eller när hon träffade författaren Joumana Haddad vars bok I killed Sheherezad vi recenserade tidigare i våras.
Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.


Relaterade händelser


Läs fler orientaliska reflektioner om:

Tv Arabiska Joumana Haddad

TV-program om Bollywooddans och magdans

28 oktober 2013 kl. 20:21
Denna och förra veckan sänder SVT en programserie om dans och både bollywooddans och magdans fick vara med. {Går att se på webben i 30 dagar till.}
» Läs hela inlägget - 1 kommentar

Orientalisk dans med Hanna i skånska SVT

8 oktober 2013 kl. 22:01
Intervju i SVT Sydnytt med Hanna Thorstensen, dansare och koreograf i Malmö. Om man älskar musiken och dansen, syns det.
» Läs hela inlägget

Mer Bollywooddans i So You Think You Can Dance

6 september 2013 kl. 18:21
Säsong 10 av So You Think You Can Dance rullar för fullt och Bollywooddansen har blivit ett stående inslag med ständige koreografen Nakul Dev Mahajan. (Videoklipp!)
» Läs hela inlägget
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Ana Hebe är ny medlem.
» Dan Westman har kommenterat på TV-program om Bollywooddans och magdans: Hej! Var kan man se magdansen från SVT. Den är ju borttagen...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.