Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!

Vad finns i bakluckan på marockanska taxibilar?

Skrivet av Sabina
Torsdag 14 januari 2010 kl. 18:13
Det kan ta ett tag att få tag i taxi ute vid skolan men idag passerade det en bil precis när jag kom ut och jag viftade förstås direkt. Han undrade dock om jag kunde vänta ett par minuter för han skulle lämna av lite prylar i sitt hem i kvarteret brevid. Absolut.

Så jag hoppade in i bilen och vi stannade utanför en port ett kvarter bort. Killen hoppade ut och öppnade bakluckan och plötsligt hörde jag ett jäkla kacklande precis bakom mig. Ur luckan drogs en stor höna/tupp/kalkon som protesterade högljutt medan den bars in i huset.

Sedan åkte vi vidare som om ingenting hade hänt.

Jag har visserligen sett både får och kor intrasslade i baksäten och luckor på bilar här nere (klövarna kan ibland sticka utanför), men man är aldrig beredd på att spontant kackel från den bil man själv sitter i.
Nyare inlägg:
Alla känner alla »


Kommentarer

joZ
Fredag 15 januari 2010 kl. 15:09
haha! det hade aldrig kunnat hända i tråksverige, inte hönan utan att man kastar in något hemma medan man är på jobbet och kör taxi ;

Emma OsmaniEmma Osmani
Onsdag 20 januari 2010 kl. 11:03
Nu sitter jag och skrattar högt:D

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Fes Marocko Resor

Klipp från musikfestivalen i Fes

19 juni 2013 kl. 00:40
I förra veckan besökte jag The Fes Festival of World Sacred Music i Marocko. Massor av fina konserter med bland annat syrianska Assala Nasri, libanesiska Abeer Nehme, traditionell sufimusik och modern fusion.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar

Det blev en till utomhuskonsert i Fes

15 juni 2012 kl. 11:44
Ena stunden funderar man på att kanske gå och lägga sig tidigt, andra stunden är man på väg mot en El Safi-konsert och köper svarta biljetter bredvid en polisbil.
» Läs hela inlägget

Rapport från musikfestivalen i Marocko

13 juni 2012 kl. 11:13
I juni varje år pågår Fès Festival of World Sacred Music i Marocko och jag har lyckats tajma det i år igen. Igår kväll lyssnade jag på både kurdisk/persisk medeltidsfusion samt sufimusik.
» Läs hela inlägget
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.