Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!

Jag landade mitt i en bröllopsfest i Fes

Jag landade mitt i en bröllopsfest i Fes
Skrivet av Sabina
Måndag 28 december 2009 kl. 14:59
23 timmars resa inkluderade många timmars sittande väntetid, både i Stockholm (där vi nästan höll på att fastna i snön), på flygplatsen i Casablanca, på tåget upp till Fes och sen på tågstationen i Fes. Men väl på plats hemma hos Fatima var det bara att byta om till snygg marockansk kaftan och kasta sig iväg på bröllopsfest där vi i 6-7 timmar åt kakor, drack te och avokadojuice, mer kakor, mer te, mer kakor, mer te och mer kakor. Och så dansade vi en massa mellan bröllopsparets totalt fem klädbyten! Kunde jag ha fått en bättre start på min marockanska månad?

Nu har jag precis haft min första lektion i arabiska och eftersom jag bara varit här i Fes i mindre än ett dygn nu så känner jag mig lite trött i huvudet. Igår kväll fick jag både uppleva hur en kvinna dansade sig i trans och hur tribal fungera - på riktigt. Jag kan knappt bli upputtad på dansgolvet förrän en kvinna sög tag i mig med blicken och vi turades om att både följa och leda varandra i enkla men samtidigt avancerade danssteg.

Jag är så glad att äntligen vara på plats i Marocko och med den här energistarka starten har jag förstås stora förhoppningar på vad mer som kan tänkas hända.
Nyare inlägg:
Hej lilla darbukatrumma »


Kommentarer

JoZ
Tisdag 29 december 2009 kl. 13:11
yey!!

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Marocko Takchita Fest Fes

Bilder från en marockansk helkväll

26 november 2013 kl. 21:21
I lördags firade Marockansk kvinnoföreningen Andaluos att det i år är 250 år sedan det allra första bilaterala avtalet undertecknades mellan Sverige och Marocko. Och vilken fest det blev!
» Läs hela inlägget - 4 kommentarer

Kaféinvigning på en marockansk bergsida

2 juni 2011 kl. 20:53
Och medan Hanna och ni andra roar er på Stockholm Belly Dance Festival njuter jag av värmen i Fes och blandar kaféliv med onlinejobb och allmänt strosa runt på stan. Det är ett annat liv här nere, jag...
» Läs hela inlägget - 1 kommentar

Årets musikfestival i Fes, Marocko

6 juli 2014 kl. 23:23
eller En gång såg jag irakiske stjärnan Kadim Al Sahir två gånger.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.