Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!

Nya cd-spelaren gör det lättare att anpassa lektionerna

Skrivet av Sabina
Tisdag 27 oktober 2009 kl. 11:16
Vi fick ny lokal för dansstudio i höstas och i och med det även ny musikanläggning; Ett riktigt litet avancerat mixerbord med plats för två cd-skivor. Nu kan jag växla mellan två skivor utan att behöva trycka ut och sen trycka in ny när jag behöver byta cd-skiva. Jag har mycket kvar att lära innan jag behärskar den fullt ut – speciellt det där med att spola i låtarna på ett smidigt sätt – men det jag uppskattar allra mest med den är möjligheten att ändra hastighet på låtarna.

Plötsligt blir fler låtar tillgängliga för fler rörelser utan att jag och elever antingen tycker det går för långsamt eller på tok för snabbt, jag kan både öka och sänka hastigheten. Visst låter det lite knasigt ibland, men jag älskar det. Och inte bara teknikträning blir lättare att anpassa, även koreografierna kan man träna in lite långsamt i början för att sen bit för bit för bit för bit höja hastigheten på utan att eleverna riktigt reagerar på det. Teknikens under, underbart!


Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Musik

Tio romantiska Bollywoodlåtar

25 september 2014 kl. 19:23
Nu är hösten på gång och det är dags för tända ljus, mysiga mörka kvällar och ost och vin med din käresta. För att komma riktigt i stämning...
» Läs hela inlägget - 1 kommentar

Sommarkvällsmusik med Kani och vänner

3 juli 2013 kl. 15:42
Leo har varit på examenskonsert med Kungliga Musikhögskolan, där musik från Mellanöstern upplevdes med akustiken och i atmosfären i Spånga Kyrka.
» Läs hela inlägget - 2 kommentarer

Orientaliska godbitar från helgens Folk- & världsmusikgala

22 april 2013 kl. 14:33
Tröttheten gör sig fortfarande påmind så här måndag efter tre intensiva dagar med musik och dans i Gävle - jag har varit på Folk- och Världsmusikgala.
» Läs hela inlägget
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.