Förra helgen dansade jag till levande musik

Skrivet av Sabina
Fredag 2 oktober 2009 kl. 22:23
Det kanske inte låter särskilt speciellt så här i skrift, det räcker ju att gå på konsert. Men att improvisera fritt, och samtidigt få det se lite koreograferat ut, när ett litet band på tre personer spelar ihop är en viss utmaning eftersom man inte kan eller har hört musiken tidigare. Och även om man har det så spelar de ändå inte exakt som på cd-skivan eller vilken annan gång som helst. Och det är jätteroligt.

När jag upptäckte det lilla livebandet i loungen på Harem Nights förra helgen studsade jag ut och dansade järnet. Jag fick med mig Carlo och vi delade dansgolv med ett gäng ringdansande killar som verkade uppskatta livemusik precis lika mycket som jag. CD-skivor, mp3 och allt annat elektroniskt i all ära - men live är snäppet roligare.

Och så kommer Khaled till stan igen! Efter förra årets konsert förväntade jag mig verkligen inte att han så snart skulle hitta till Sverige igen. Inte missa.


Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.


Relaterade händelser

Klubb i Stockholm
Lördag 26 september 2009 kl. 22:00
» Läs en kommentar
Konsert i Stockholm
Måndag 9 november 2009 kl. 21:00
» Läs 4 kommentarer

Läs fler orientaliska reflektioner om:

Khaled

Tredje gången gillt med Cheb Khaled

10 december 2012 kl. 20:54
på en 23-timmarskryssning med musik och dans... men den låt jag minns starkast från resan är knasigt nog Sidi Mansour.
» Läs hela inlägget

Återupplev Khaleds konsert på webb-tv

8 december 2009 kl. 00:06
Om ni missade Khaleds konsert i Stockholm för en månad sedan så finns det tröst nu. Konserten sändes precis på SVT2 och den finns även upplagd på SVT Play; Klicka här för att se konserten!
» Läs hela inlägget

Konsertvecka med Khaled och Golbang

16 november 2009 kl. 19:43
Jag hade en riktigt konsertvecka förra veckan. Jag inledde med att återigen se algeriska Khaled och i fredags var det kombinerad jubileums- och releasefest med svenska Golbang. När jag såg Khaleds...
» Läs hela inlägget
» Registrera konto
» Logga in

Medlemsaktiviteter

» Ana Hebe är ny medlem.
» Dan Westman har kommenterat på TV-program om Bollywooddans och magdans: Hej! Var kan man se magdansen från SVT. Den är ju borttagen...
» Läs fler nya kommentarer

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.