Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!

Tablaträningen leder mig på fel väg

Skrivet av Sabina
Fredag 17 juli 2009 kl. 11:19
Sista veckorna har jag spenderat mycket tid i det som för tillfället kallas tablaträsket eftersom jag håller på att sätta ihop en tablakoreografi inför höstterminen. Men bortsett från att jag inte ens bestämt mig för låt än så grubblar jag också mycket på bra kombinationer och låtar att bara träna till.

Men ibland trasslar jag in hjärnan lite för mycket (därav benämningen "träsk") för igår kväll, körandes bil, på väg hem till Anna hittade jag en bra träningslåt på en av alla mina skivor och började mummla "mage, bröst, mage, bröst, mage, bröst, mage, mage." och så vidare... Tills jag insåg att jag inte alls var på väg till Anna utan hade tagit av "den vanliga" vägen från motorvägen som jag tar när jag ska in till Söder på helgerna och dansa på till exempel Re:Orient.

Typiskt mig att köra fel när tankarna är på annat håll och jag fick mig en liten extra biltur genom Stockholm innan jag hittade ut till motorvägen igen; Kan man skylla på det? "Ursäkta att jag är sen, jag tränade mag/bröströrelser i bilen."

Nu precis fick jag förresten ett sms från en kompis i Göteborg om att det är magdanserskor som uppträder vid Kopparmärra. Kul att magdansen vågar visa sig ute på stan! Någon som såg det får gärna kommentera.
Äldre inlägg:
« Lokum - försök nr 2
Nyare inlägg:
Jag är en henna-labbråtta »


Kommentarer

Marie
Måndag 20 juli 2009 kl. 12:18
Det var Serpentine tribal som dansade ATS. Detfinns ett kort klipp på GP, det handlar om att medeltiden tar över staden.

SabinaSabina
Måndag 20 juli 2009 kl. 22:48
Hej Marie. Tack för info.
Jag hittade klippet på GP, det var inte många steg från dansen kom men kul att de var på plats och filmade.
http://gptv.abcdn.net/abPlayer3/default.html?path=gptv.abcdn.net/TV-ARKIV/Goteborg&playfile= 12270_Medeltiden_tog_over_Kungsportsplatsen_94386.pls

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Musik

Tio romantiska Bollywoodlåtar

25 september 2014 kl. 19:23
Nu är hösten på gång och det är dags för tända ljus, mysiga mörka kvällar och ost och vin med din käresta. För att komma riktigt i stämning...
» Läs hela inlägget - 1 kommentar

Sommarkvällsmusik med Kani och vänner

3 juli 2013 kl. 15:42
Leo har varit på examenskonsert med Kungliga Musikhögskolan, där musik från Mellanöstern upplevdes med akustiken och i atmosfären i Spånga Kyrka.
» Läs hela inlägget - 2 kommentarer

Orientaliska godbitar från helgens Folk- & världsmusikgala

22 april 2013 kl. 14:33
Tröttheten gör sig fortfarande påmind så här måndag efter tre intensiva dagar med musik och dans i Gävle - jag har varit på Folk- och Världsmusikgala.
» Läs hela inlägget
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.