Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!

Berlinerfesten är igång

Berlinerfesten är igång
Skrivet av Sabina
Torsdag 25 juni 2009 kl. 09:37
Igår eftermiddag anlände jag och Anna till ett strålande varmt Berlin och eftermiddagen spenderade vi i området Kreuzberg som visade sig vara Berlins turkiska kvarter.

Efter en halloumismörgås och jättegott turkiskt te trillade vi förbi en musikaffär som vi förstås inte kunde låta bli. Turkisk musik i mängder men även lite arabiskti ett hörn. De trevlige ägaren Oshman bjöd på svartvinbärssaft medan vi provlyssnade några skivor och på bilden ser ni Anna svänga runt bland både cd-skivor och kassettband. Stackars Oshman är nog inte bortskämd med svenska dansande kunder i butiken och jag fick lite rabatt på en underbar darburka-skiva.

Nu ska vi kasta oss in i ett längre pass med workshops för Shafeek, Sharon och Horacio. Vi hörs!
Äldre inlägg:
« Ny slang - snart drar vi


Kommentarer

Cissi
Fredag 26 juni 2009 kl. 08:15
Oh! Passa på att hänga mycket i olika skivaffärer i Kreuzberg nu. Affären på bilden verkar suverän! Jag brukar köpa med mig skivor som souvenirer från olika resor... det är alltid rätt =)

Emma OsmaniEmma Osmani
Söndag 20 september 2009 kl. 13:20
Nästa gång STANNAR jag i Kreuzberg och bara njuter i en vecka...

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Tyskland Shopping

Unboxning av en magdansdräkt från Eman Zaki

25 oktober 2013 kl. 12:47
Förberedelse pågår inför kommande dansfestivalmaraton och Cecilia hade lyckas omdirigera en leverans från Kairo hem till mig där hon tillfälligt flyttat in. Och så ringde det på dörren...
» Läs hela inlägget

Expo Artisan i Marrakech - en explosion i konsthantverk

16 juni 2013 kl. 23:27
Av en slump hamnade jag på Expo Artisan i Marrakech, en slags mässa där hantverksmän och -kvinnor visar upp det bästa och senaste inom marockanskt hantverk. Massor att titta på och sucka efter - provade bland annat en kaftan som är helt underbar!
» Läs hela inlägget

Unboxning av en persisk matta

20 november 2012 kl. 14:46
Mattor kommer inte ihoprullade utan ihopviktna och väl inpackade. Krävdes lite kraft att befria den här persiska skönheten från sin låda.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.