Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!

Att äntligen finna låten man åtrått så länge - och inte kunna plocka hem den

Skrivet av Hanna
Tisdag 19 maj 2009 kl. 20:00
Det har tidigare skrivits här på bloggen om svårigheten att komma över arabisk musik här i landet - säkert svårt även för araber och ännu svårare för svenskar som, undertecknad inkluderad, varken talar eller läser arabiska. I väntan på en lagändring som medger fri nedladdning eller någon annan piffig lösning vill jag alltså tipsa om mitt senaste fynd i sajt-väg: http://en.hibamusic.com.

Sajten erbjuder ett ganska digert musikarkiv med de största stjärnorna från mellanöstern. Man kan streama både låtar och i en del fall även videos.

Hiba Music har för tillfället gjort mig lycklig och låter mig åtminstone lyssna på låten jag trott var förlorad i någon avlägsen öken låååångt ifrån Skandinavien!

I närmare sex år har jag varit på jakt efter en gudomligt vacker låt med Iman El bahr Darwish som heter något i stil med "Ya wabor elsaa etnashar" (all tänkbar reservation för stavfel här!). På en workshop med Tito fick vi lära oss en underbar saidi-koreografi till ovan nämnda låt, jag var alldeles för färsk för att kunna tillgodogöra mig koreografin som i sann Tito-anda innehöll många snabba snurrar och käpptricks, men en klok flicka filmar alltid sina danser och hoppas att hon utvecklas till att klara av dem! Så här några år senare är jag säker på att jag skulle kunna dansa den här saidin riktigt fint, men låten är alltså ännu inte i min ägo. Tips emottages tacksamt!
Äldre inlägg:
« Magplask
Nyare inlägg:
Inför SBDF »


Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Musik

Tio romantiska Bollywoodlåtar

25 september 2014 kl. 19:23
Nu är hösten på gång och det är dags för tända ljus, mysiga mörka kvällar och ost och vin med din käresta. För att komma riktigt i stämning...
» Läs hela inlägget - 1 kommentar

Sommarkvällsmusik med Kani och vänner

3 juli 2013 kl. 15:42
Leo har varit på examenskonsert med Kungliga Musikhögskolan, där musik från Mellanöstern upplevdes med akustiken och i atmosfären i Spånga Kyrka.
» Läs hela inlägget - 2 kommentarer

Orientaliska godbitar från helgens Folk- & världsmusikgala

22 april 2013 kl. 14:33
Tröttheten gör sig fortfarande påmind så här måndag efter tre intensiva dagar med musik och dans i Gävle - jag har varit på Folk- och Världsmusikgala.
» Läs hela inlägget
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.