Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!

Kroppen är trött med shimmeyn överraskade

Skrivet av Sabina
Onsdag 3 juni 2009 kl. 15:24
Så här års brukar kroppen vara trött. Intensiva träningar innan dansföreställningar, många glada möhippor samt några extra workshops med nya lärare och nya rörelser gör sitt för att jag känner mig lite extra trött nu i början av juni.

Jag inbillade mig att det skulle bli lite lugnare i år, men jag glömde ta med de där utekvällarna i beräkningen; utekvällar som bestått just av intensivt, härligt dansande. Och så lägger vi till jobbprojektet Beach 2009 på det. I onsdags förra veckan körde Karin ett pass med Booty och Core och jag kunde inte hänga med ordentligt. Jag är trött. Kroppen vill vila och säger ifrån.

Jag har även tappat min shimmey lite under senaste halvåret, skaket når inte ut. I söndags var jag på shimmeypass hos Lena och även om jag kände mig stelare än stelast överraskades jag vid ett kort tillfälle av mig själv. Riktigt bra shimmey kan skapa fantastiska vågor över hela magen, och jag som just nu är mitt allra smalaste jag (läs: benrangel) har inte så mycket att skaka på/med. Ändå lyckades jag, för första gång någonsin, få till den där känslan av vågrörelser som går fram och tillbaka över "magfläsket" medan höfterna vibrerar.

Helt fascinerade.
Jag försökte få till det igen hemma igår kväll, men nej. Det var en söndagsupplevelse.

Shimmey verkar generellt vara en färskvara som man inte får ta för givet och det verkar som om det går som allra bäst när man minst anar det.

Jag ska fortsätta skaka (träna) hela sommaren lång men först ska jag bara vila lite. Ett par dagar till.
Äldre inlägg:
« Danshelgen fortsätter
Nyare inlägg:
Dansabstinens och motgift »


Kommentarer

Orientalista-Hanna
Torsdag 4 juni 2009 kl. 10:54
Ha ha! Jag håller faktiskt med dig angående shimmey som överraskningseffekt! Ibland lossnar det inte oavsett hur god form man är i, och sedan, rätt vad det är, känner man bara "Yes! Yes!" och magen ser ut som den perfekta brylépuddingen - men med full kontroll över varje vibration...

JoZ
Torsdag 4 juni 2009 kl. 23:48
"Yes! Yes!" och magen ser ut som den perfekta brylépuddingen" - Klockrent =)

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Shimmey

Har(l)em Shake

2 mars 2013 kl. 13:27
Senaste veckorna har nätet överbelastats av videofilmer på temat Harlem Shake. Orientalista kunde inte låta bli att vara med när det är skak inblandat.
» Läs hela inlägget - 2 kommentarer

Shakedown - är din dräkt körsäker?

11 oktober 2010 kl. 10:21
Min bror är doktorand i fordonsdynamik på KTH och det är underbart att då och då upptäcka hur mycket vi faktiskt har gemensamt. Redan för flera år sedan hittade jag ordet shimmey i en av hans böcker och...
» Läs hela inlägget - 2 kommentarer

Varning: Bilen kan shimma

3 augusti 2010 kl. 11:05
I Diana Tarkans hemmastudion i Kairo hittade vi en bildekal med texten "Belly dancers on board. Vehicle may shimmey without warning." En dekal som skulle passa perfekt på min lilla bil, den är riktigt...
» Läs hela inlägget
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.