Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!

Varning: Bilen kan shimma

Varning: Bilen kan shimma
Skrivet av Sabina
Tisdag 3 augusti 2010 kl. 11:05
I Diana Tarkans hemmastudion i Kairo hittade vi en bildekal med texten "Belly dancers on board. Vehicle may shimmey without warning." En dekal som skulle passa perfekt på min lilla bil, den är riktigt bra på att shimma när jag ber den om det.

När jag sökte online för att se om den eventuellt går att få tag i hittade jag en hel lista med magdansskämt på shira.net, på engelska. Några är rätt bra, några si så där. Men de är förstås svåra att översätta till svenska - finns det några magdansskämt på svenska?

Q: What kind of closures do belly dancers use to hold their costumes together?
A: Belly buttons!
(Joke by Shira, Sunnyvale, California)

Äldre inlägg:
« Mersmak för gatudans
Nyare inlägg:
Sidi Mansour »


Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Shimmey

Har(l)em Shake

2 mars 2013 kl. 13:27
Senaste veckorna har nätet överbelastats av videofilmer på temat Harlem Shake. Orientalista kunde inte låta bli att vara med när det är skak inblandat.
» Läs hela inlägget - 2 kommentarer

Shakedown - är din dräkt körsäker?

11 oktober 2010 kl. 10:21
Min bror är doktorand i fordonsdynamik på KTH och det är underbart att då och då upptäcka hur mycket vi faktiskt har gemensamt. Redan för flera år sedan hittade jag ordet shimmey i en av hans böcker och...
» Läs hela inlägget - 2 kommentarer

Sista kvällen med Chikhat

30 januari 2010 kl. 12:37
Jag har varit hemma i Sverige några dagar nu och det är alltid svårt att återvända hem när man haft det bra borta, men en hel månad sätter sina spår i huvudet. Ibland kommer jag till exempel på mig själv...
» Läs hela inlägget
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.