Orientalista har varit på paus sedan 2015.
  Men nu (2024) överväger vi en comeback i blogg/artikel-format. Vill du vara med? För att det ska fungera behöver vi skribenter från flera delar av Sverige. Kontakta oss för mer information om du är intresserad av att vara med.

  Följ oss gärna på Facebook eller Instagram.
 • Dansskolor
 • |
 • Dansare
 • |
 • Henna
 • |
 • Tipsa oss!

Lisas turkosa saididräkt

Lisas turkosa saididräkt
Skrivet av Sabina
Söndag 17 juni 2012 kl. 13:26

Som jag redan nämnt så fanns det många kreativa tjejer i min saidigrupp i våras. En av dem var Lisa som inte bara sydde sin egen blå dräkt utan även ännu en till en annan tjej i gruppen.

Redan tidigt under terminen noterade jag den enkla men ack så snygga lösningen med hårband; Kombination av spets och paljettband ihopsydda med gummiband längst bak så det bara var att dra över huvudet för att få huvudduken att sitta fast. Notera också den lilla silverspiralen som snirklar sig längst med huvuddukens tygkant.

Inte heller silverkäppen slapp undan utan dekorerades med ett paljettband.

När jag väl började syna Lisas dräkt i sömmarna kom det rätt snabbt fram att Lisa är väldigt kreativ på många olika sätt och gör både målningar och smycken. Och nu framöver blir det även fokus på magdanskläder till fler än hennes själv under egna märket Shimli.

 Fler närbilder på Lisas turkosblå saididräkt finns på shimli.se.
Kommentarer

Skriv en kommentar!
Vänligen respektera vedertagen nätetikett.
Kommentar:


Namn:

E-postadress:


Är du en orientalista? Klicka på logga in högst upp för att just logga in eller registrera ett nytt konto här.Läs fler orientaliska reflektioner om:

Hemdesignade Magdansdräkter Magdans Saidi Magdansdräkter Hemdesignade dansdräkter

Ylvas blå magdansdräkt - häftig drapering över höften

9 juni 2013 kl. 10:32
Bjuder på bilder på en blå magdansdräkt skapad av Ylva som också uppträdde med den på en elevshow i för ett par veckor sedan.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar

Eleonoras paljettmagdansdräkt

7 februari 2013 kl. 18:32
Eleonora har lösning på hur du kan sy en glittrande magdansdräkt utan behöva sy på pärlor och paljetter i evigheter.
» Läs hela inlägget

Ulla sydde magdansdräkter till hela as-Sayf

7 januari 2013 kl. 21:24
Det kom ett mail från Ulla som vill berätta om ett gäng blå orientale-dräkter som hon 1997 sydde till sig själv och övriga medlemmar i dåvarande dansgruppen as-Sayf.
» Läs hela inlägget - 1 kommentar
» Registrera konto
» Logga in

Efterlysningar

Har du bilder/filmer från en större dansshow eller konsert? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.

Annons

Är du en Orientalista?

Skaffa dig ett Orientalista-konto! Du kan bland annat kommentera blogginlägg och artiklar eller lägga upp second hand-annonser.

Dansdräkter

Inspiration för dig som funderar på att sy en egen dansdräkt. Välkommen att bidra med bild på din egen dräkt, maila oss på kontakt@orientalista.se.

Privatannonser Second Hand

Säljes av: Emerentia91, Uppsala län
» Mer information

Gästskribenter efterlyses

Vill du gästskriva på Orientalista? Skicka ett mail och berätta vad du vill skriva om.

Bilder efterlyses

Har du bilder/filmer från en dansshow, konsert eller annat kulturevenemang? Skicka till kontakt@orientalista.se så kan vi ev. publicerar dem här på webbplatsen.